Artikel top billede

CEO Hector de J. Ruiz hos AMD opfordrer alle it-folk til at tænke på miljøet og bundlinjen på samme tid.

AMD og Intel vil satse på grøn virtualisering

Reportage: Grøn it skal også være en god forretning, lyder det med én stemme fra ærkerivalerne Intel og AMD. Virtualiserede serverrum bør blive en industristandard, mener de.

San Francisco: "Vi skal ikke bare være gode mod miljøet – men også mod forretningen."

Ordene kommer fra processorfabrikanten AMD's direktør og bestyrelsesformand Hector de J. Ruiz på VMworld-konferencens store scene i Moscone Centeret i San Francisco.

Han fremhæver virtualisering som vejen til besparelser og et bedre miljø.

"It-industrien står over for to kæmpe-opgaver: Energibesparelser og internet-adgang til rimelige priser i hele verden. Med virtualisering i serverrummene kan vi komme langt med det første" lyder det fra Hector de J. Ruiz.

Som eksempel peger han på, at omkostningerne for elektricitet blev fordoblet fra 2000 og frem til 2005, hvor antallet af servere er steget fra 1,4 millioner til knapt otte millioner servere.

Hele it-miljøet har et ansvar

Ifølge Hector de J. Ruiz kan hele it-miljøet være med til at reducere omkostningerne.

"Med vores firkerne processorer gør vi selv klar til virtualiseringens tidsalder, for det er en revolution på højde med mobiltelefonen og internettet, som vi kun lige har set begyndelsen på," siger han.

Selskabet lancerede for to dage siden sin længe ventet firkerne-chip, Barcelona, der er beregnet til den højere ende af servermarkedet.

Grønne bevægelser møder tilslutning

AMD har derudover startet miljøbevægelsen The Green Grid, hvor formålet er at sætte fokus på, hvordan it-virksomheder kan spare store beløb ved at kigge på el-forbruget.

Den evige konkurrent fra Intel har ligeledes introduceret en grøn it-bevægelse, Climate Savers.

"Elektricitet og køling er de helt store strømslugere, og derfor er det helt naturligt, at vi skal reducere antallet af servere. Vores mål med Climate Savers er at halvere strømforbruget allerede i 2010," siger Patrick Gelsinger, vicepræsident fra Intel, som i lighed med Hector de J. Ruiz peger på virtualisering som en yderst vigtig del af løsningen på strømfrådseriet.

Virtualisering som standard

Patrick Gelsinger forklarer, at flerkerne-processorer er ideelle til virtualisering, fordi de kan håndtere langt større og samtidige arbejdsbyrder. Intel har selv introduceret VT-x og VT-i processorer for et år siden, der tillader operativsystemer at køre på en fremmed x86-server.

Senest har Intel lanceret en ny version af deres Xeon-processor. Xeon 7300, kaldet Tigerton, er den første processor fra Intels side, der er designet til at arbejde i servere med fire eller flere processorer.

I lighed med AMD's Barcelona-processor er Intels Xeon-processoren designet til high-end servere med flere processorer.

"Vi arbejder med virtualisering for øje. Og selvom jeg afskrev mainframes og virtuelle maskiner for 18 år siden, så tog jeg heldigvis fejl. Der er ingen tvivl om, at det fremtidige datacenter vil benytte virtualisering som standard," siger Patrick Gelsinger fra Intel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere