Sundhedssektoren efterlyser hjælp til it-strategi

Fagfolk, forskere og forretningsfolk skal være med til at præge Danmarks digitale strategi på sundhedsområdet.

I takt med at sundhedssektoren i Danmark skal digitaliseres, efterlyser den tidligere EPJ-organisation hjælp fra alle it-kyndige personer inden for sundhedsområdet i udformningen af en fælles digital strategi.

Og den skal ikke kun handle om de elektroniske patientjournaler.

"Det er rigtigt, at vi har taget udgangspunkt i EPJ-diskussionen. Men forbedringerne inden for sundhedssektoren strækker sig langt ud over EPJ. Der er jo mange andre områder, der kan give os digitale gevinster," siger projektchef Ivan Lund Pedersen fra organisationen Digital Sundhed.

Massive gevinster

Han håber, at kommunerne og regionerne kan få en masse gevinster ud af en samlet digital strategi.

"Vi skal simpelthen lære at gå bedre i takt på tværs af kommune- og regionsgrænserne og skal eksempelvis skabe en bedre forståelse for, hvilke data vi reelt skal dele, og hvilke data enhederne kan holde for sig selv," forklarer han.

Ivan Lund Pedersen fortæller, at denne opdeling skal ses med udgangspunkt i konflikten mellem patientoplysningernes tilgængelighed og patienternes sikkerhed.

"Alle skal føle sig sikre ved at blive behandlet på et sygehus, og det er jo ikke sikkert, at vi har brug for at dele alle patientoplysninger med hinanden, som måske er et gammelt dogme. Så er det bedre at skabe nogle synlige resultater med det samme," siger han.

Invitationer til hjemmeside-debat

For at få sparket diskussionerne i gang har organisationen oprettet en hjemmeside, hvor alle personer med erfaringer fra it i sundhedssektoren kan komme med forslag og holdninger til, hvordan digitaliseringen skal forløbe bedst muligt.

Sdsd.dk står for sammenhængende digital sundhed i Danmark.

"Vi håber , at hjemmesiden kan lokke forskere, fagfolk og forretningsfolk ind i en givtig debat, der ikke er dikteret af den gamle garde," lyder det fra Ivan Lund Pedersen.

300 invitationer

Digital Sundhed har indtil videre sendt omkring 300 invitationer ud, og debatten på sitet skal fungere som optakt til et seminar i begyndelsen af september, hvorefter strategien skal udmøntes.

Ivan Lund Pedersen håber på, at online-debatterne ikke bliver skævvredet, men repræsenterer den virkelighed, som sundhedsvæsenet står overfor.

"Jeg håber , at vi både får fagfolkenes synspunkter og det forretningsmæssige perspektiv med i diskussionen, siger Ivan Lund Pedersen, der selv har en baggrund som læge og EPJ-projektchef i Region Sjælland.

Tre sigtelinjer

Med lanceringen af sitet håber han på at både debatten og det efterfølgende seminar kan leve op til de overordnede målsætninger, som organisationen har med den digitale strategi på sundhedsområdet.

"Der er mange ting, vi skal have gjort bedre. Men jeg vil fremhæve tre: Større effektivitet, bedre service og bedre samarbejde," siger Ivan Lund Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere