Pc-salg: HP fører - Dell får stryg

Ifølge analysehuset Gartner vokser salget af pc'er på verdensplan markant. HP bærer fortsat den gule førertrøje, mens Dell er gået tilbage de sidste fire kvartaler.

På verdensplan blev der i andet kvartal i år solgt godt 61 millioner pc'er på verdensplan, hvilket er knap 12 procent flere, end der blev solgt i samme kvartal 2006.

Det er analysehuset Gartner, der fortæller om salgstallene, og analysehuset slår samtidig igen fast, at Microsofts styresystem Vista kun har en "minimal" indflydelse på pc-salget.

"Pc-markedet fik et spark i salgstallene af et bedre end forventet salg i USA, Asien og Stillehavsregionen og Sydamerika," fortæller Gartner-analytikeren Mikako Kitagawa.

Dell kæmper fortsat

Verdensmarkedet holdes fortsat i gang af en stærk efterspørgsel fra især privatbrugere, og det er også stadig Hewlett-Packard, der med en markedsandel på 18,2 procent har retten til både den gule førertrøje og de hjemmestrikkede programmørsokker.

Dell derimod er som den eneste af de store leverandører gået tilbage fra en markedsandel på 17,8 procent i andet kvartal 2006 til 15,0 procent i andet kvartal i år.

De fem største pc-leverandører var i andet kvartal som følger med markedsandelen i parentes.

HP (18,2), Dell (15,0), Lenovo (8,0), Acer (7,2), Toshiba (3,9) og "andre" (47,7).

Anderledes i Europa

I EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika) har markedsandelene en noget anderledes fordeling. Her hedder de fem største leverandører HP (18,7), Acer (11,8), Dell (11,7), Fujitsu/Fujitsu Siemens (5,9), Toshiba (4,3) og endelig "andre" med 47,8 procent af markedet. Og det er altså også i andet kvartal 2007.

Kort fortalt så går Lenovo frem, mens Dell går tilbage (som i de foregående tre kvartaler).

Ifølge Gartner bliver Dell nødt til at ændre sin måde at sælge på, hvis virksomheden igen vil have gang i væksthjulene.

Endelig skal det nævnes, at Gartner-tallene er foreløbige og altså kan ændre sig en anelse i den ene eller anden retning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere