EU: OK at beskytte netpirater

EU vil ikke forpligte internetoperatører til at afsløre identiteten på mistænkte fildelere.

Internetoperatører er ikke forpligtet til at aflevere personlig information om personer, der er mistænkt for fildeling på nettet.

Det siger en rådgiver hos EU's højeste domstol.

Udtalelsen kommer fra Juliane Kokott, der er en af rådgiverne ved EU-domstolen. Hun fortalte onsdag i sidste uge, at "medlemsstater i EU har ret til at udelukke afslørende personlige oplysninger om internettrafik i civile sager."

Internetoperatørerne skal dog stadig samarbejde, når det handler om straffesager, skriver The EU Observer.

Sagen blev bragt for domstolen af den spanske organisation Promusicae efter, at telefirmaet Telefonica nægtede at udlevere navne og adresser på ejerne af computere, som organisationen mener blev brugt til ulovlig fildeling med Kazaa.

Promusicae krævede de personlige oplysninger for at kunne indlede retslige skridt mod fildelerne. Men Telefonica fastholdt, at firmaet kun kunne udlevere personoplysninger i forbindelse med kriminalsager og sager som vedrører den offentlige orden og nationale sikkerhed.

Vigtig afgørelse

En endelig dom ventes senere på året. Når den bliver offentliggjort, vil den danne grundlag for lignende afgørelser i de 27 medlemsstater.

I Tyskland er fildeleres identitet imidlertid flere gange blevet afsløret i forbindelse med straffesager, hvorefter de kan retsforfølges i civile sager. Angiveligt har der været mere end 20.000 af denne type sager i Tyskland, oplyser den tyske afdeling af musikindustriens brancheorganisation IFPI.

I Sverige har landets justitsministerium netop foreslået, at ophavsretsindehavere skal have mulighed for at få en domstol til at tvinge internetoperatører til at udlevere identiteten på mistænkte fildelere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere