Internetoperatører er ikke forpligtet til at aflevere personlig information om personer, der er mistænkt for fildeling på nettet.
Det siger en rådgiver hos EU's højeste domstol.
Udtalelsen kommer fra Juliane Kokott, der er en af rådgiverne ved EU-domstolen. Hun fortalte onsdag i sidste uge, at "medlemsstater i EU har ret til at udelukke afslørende personlige oplysninger om internettrafik i civile sager."
Internetoperatørerne skal dog stadig samarbejde, når det handler om straffesager, skriver The EU Observer.
Sagen blev bragt for domstolen af den spanske organisation Promusicae efter, at telefirmaet Telefonica nægtede at udlevere navne og adresser på ejerne af computere, som organisationen mener blev brugt til ulovlig fildeling med Kazaa.
Promusicae krævede de personlige oplysninger for at kunne indlede retslige skridt mod fildelerne. Men Telefonica fastholdt, at firmaet kun kunne udlevere personoplysninger i forbindelse med kriminalsager og sager som vedrører den offentlige orden og nationale sikkerhed.
Vigtig afgørelse
En endelig dom ventes senere på året. Når den bliver offentliggjort, vil den danne grundlag for lignende afgørelser i de 27 medlemsstater.
I Tyskland er fildeleres identitet imidlertid flere gange blevet afsløret i forbindelse med straffesager, hvorefter de kan retsforfølges i civile sager. Angiveligt har der været mere end 20.000 af denne type sager i Tyskland, oplyser den tyske afdeling af musikindustriens brancheorganisation IFPI.
I Sverige har landets justitsministerium netop foreslået, at ophavsretsindehavere skal have mulighed for at få en domstol til at tvinge internetoperatører til at udlevere identiteten på mistænkte fildelere.