SAP strammer op efter spionage mod Oracle

SAP har indrømmet spionage mod Oracle. Nu skal der strammes op i sikkerhedsprocedurerne, lover SAPs øverste chef.

Computerworld News Service: Topdirektøren i SAP, Henning Kagermann, forsøger at udbedre skaderne i omdømme og troværdighed efter virksomheden har indrømmet at have spioneret mod Oracle.

I en telefonsamtale med formanden for den amerikanske SAP User Group, forsikrer Henning Kagermann om, at efterforskningen af hændelsen vil fortsætte og tage de nødvendige skridt over for de medarbejdere der er involveret.

Efter telefonsamtalen regner Rodney Masney ikke med, at retssagen mod SAP vil skade forretningen.

"Det er vigtigt for SAPs kunder at vide, at det er en virksomhed med høje etiske standarder. Jeg regner med, at denne sag vil drive over igen," siger han.

Det er SAP-virksomheden TomorrowNow, der er anklaget for at have hackets sig til oplysninger om hvordan Oracle tilbyder kunderne billigere support-priser.

Henning Kagermann har forsikret Rodney Masney om, at der er en passende brandmur mellem den anklagede virksomhed, TomorrowNow og SAP.

Derfor faldt ingen af informationerne i SAP-medarbejderes hænder.

Som følge af tyveriet har SAP udpeget COO Mark White som formand for TomorrowNow.

Han skal håndhæve eksisterende sikkerhedsprocedurer og implementere specielle træningsprogrammer for medarbejderne.

"Han er meget disciplineret," siger Rodney Masney.

SAP har ingen overblik

Spørgsmålet er bare om en ny formand kan rette op på skaderne. Flere analytikere tvivler.

Analytiker i Nucleus Research, Rebacca Wettermann kritiserer SAPs medarbejdere for manglende overblik.

"Undskyldningen og reaktionen kommer for sent," siger hun og fortsætter:

"SAP-kunder burde være bekymrede over SAPs tilsyneladende manglende overblik over sine medarbejdere og virksomhedens forhold til intellektuel ejendomsret."

David Mitchell er analytiker i Ovum og han mener at SAP kommer til at arbejde hårdt for sit omdømme.

"Det er stadig sandsynligt at sagen vil fortsætte gennem det juridiske system i flere måneder endnu," udtaler han i en meddelelse, hvor han også skriver:

"Hvis man ser bort fra det kommende udfald af sagen, så står og falder en del med, hvordan de to virksomheder håndterer public relations.

Topdirektøren i SAP, Henning Kagermann, udtaler i en meddelelse, at SAP er villig til at indgå i et forlig med Oracle i spionage-sagen.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere