Kærlighedssyg mobilvirus-skribent afsløret i Spanien

En 28-årig spanier er blevet anholdt for at have udviklet 20 forskellige vira til mobiltelefoner - hver og en dedikeret til hans forlovede Leslie.

Computerworld News Service: Det spanske politi har anholdt en 28-årig mand for at have udviklet flere forskellige udgaver af CommWarrior og Cabir, som begge er mobil-vira.

Manden, hvis identitet er ikke blevet offentliggjort, er anklaget for at have fremstillet tyve variationer af de to vira.

Det spanske politi kaldte operationen, der førte til tilfangetagelse af manden, for ”Leslie,” fordi hackeren har skrevet en notits ind i koden, hvor han dedikerer sine vira til sin forlovede, Leslie.

Rammer Symbian

CommWarrior og Cabir er variationer af den samme virus til mobiltelefoner, som rammer telefoner, der er baseret på styresystemet Symbian - for eksempel Nokias Serie 60.

Det spanske politi vurderer, at omkring 115.000 telefoner er blevet smittet med virussen.

Ron O'Brien, der er senioranalytiker hos Sophos PLC, siger, at det stadig er forholdsvis usædvanligt med virus til mobiltelefoner.

Ron O'Brien tror ikke, at den anholdte mand selv har skabt Cabir.

For tre år siden udgav en brasiliansk mand ormens kode på nettet og hævdede, at han havde skrevet den.

Spreder sig via Bluetooth

Cabir og CommWarrior spreder sig via Bluetooth, og koden skal hentes ned på telefonen af brugeren.

"Det behøver ikke at kræve andet end, at man åbner en sms eller en e-mail,” siger Ron O'Brien.

”Forskellige variationer af vira kan slukke telefonen, slette adressebogen eller sende sms'er til andre telefoner,” fortæller han.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere