Microsoft: Langt færre fødsels-fejl i Vista end i XP

Der har været langt færre fejl i Vista, end der var i XP i systemets første tid på gaden.

Computerworld News Service: En sikkerhedsdirektør fra Microsoft har offentliggjort oplysninger, der viser, at virksomheden har efterladt flere fejl i Vista efter seks måneder end den gjorde i Windows XP.

Alt i alt har Microsoft repareret 12 ud af 27 sårbarheder i Vista i løbet af de første seks måneder efter den første leverance af styresystemet i november sidste år.

I løbet af version XPs første halvår reparerede Microsofts sikkerhedshold 36 ud af 39 kendte fejl.

Det er Jeff Jones, som er direktør for Microsofts sikkerhedsstrategi, der har offentliggjort oplysningerne.

Jeff Jones mener alligevel, at Vista overordnet set klarer sig bedre end XP.

"Windows Vista rummer stadig færre svagheder i det hele taget og færre alvorlige fejl efter seks måneder, når man sammenligner med Windows XP,” skriver Jeff Jones i Vistas halvårlige sikkerhedsrapport.

Jeff Jones mener desuden, at Vista har færre svagheder end de konkurrerende styresystemer som Red Hat Linux og Mac OS X.

Han har offentliggjort oplysningerne i et forsøg på at vise, at Microsofts metode til softwareudvikling, der hedder Security Development Lifecycle, har en god udbytteprocent.

Men hans sammenligning med Linux og Mac OS X er problematisk, mener nogle.

"Det svarer til at sammenligne æbler og appelsiner,” siger HD Moore, som er en af hackerne bag den populære Metasploit værktøjskasse.

I følge Randy Abrams, som er direktør for teknisk uddannelse hos antivirus-firmaet Eset, bliver det mere interessant at kigge på svagheds-statistikker, når Vista bliver ligeså populær som XP og derfor også bliver mål for flere hackere.

”Microsoft har forbedret virksomhedens sikkerhedsprocedure,” tilføjer Randy Ames og vurderer, at deres kode derved bliver sværere at angribe.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere