Artikel top billede

Dansk distributør scorer kassen på Scribona-lukning

It-distributøren Scribonas lukning har givet plads til markant vækst hos konkurrenterne. "Der er plads til at vokse," lyder det fra direktør Ole Eklund, Magirus.

Egen lykke er godt, men andres ulykke er heller ikke at foragte. Det ordsprog gælder også i distributørverdenen, hvor det, at Scribona lukkede sit danske datterselskab, har gavnet bundlinjen hos konkurrenterne.

"At Scribona blev presset ud, har givet både os og Four Leaf plads til at vokse," siger Ole Eklund, administrerende direktør for it-distributøren Magirus i såvel Danmark som resten af Norden.

HP-krig kostede

Magirus led i Danmark sidste år under den såkaldte HP-krig, hvor Hewlett-Packard spillede distributørerne ud mod hinanden med det formål at reducere antallet.

Den manøvre kostede dyrt for Magirus, der nok beholdt HP-agenturet, men endte med et resultat før skat på minus godt otte millioner kroner i 2005/06.

"I halen på HP-krigen er kagen generelt blevet større, og det er til dels lykkedes os at bevæge os ind på Four Leafs magtbase og sælge storage. Det er en væsentlig del af forklaringen på vores fremgang," forklarer Ole Eklund.

Derudover henviser Eklund til, at Magirus har lavet en 10-15-20, hvilket betyder, at distributøren har øget omsætningen med 10 procent, reduceret omkostningerne med 15 procent og sendt indtjeningen i vejret med 20 procent.

En lukrativ manøvre

Manøvren betyder, at Magirus har vendt sidste års millionunderskud til et plus på 428.000 kroner.

"Konkurrencemæssigt er der ingen tvivl om, at Four Leaf er vores største konkurrent. Jeg vil tro, at vi henter 80 procent af vores omsætning i konkurrence med Four Leaf," siger Ole Eklund.

Virtualiserings-kage

Eklunds kommentar om, at kagen er blevet større har også at gøre med, at Magirus i første kvartal i år har fået agenturet på virtualiseringssoftware fra WMware.

"Jeg forventer, at vores omsætning vokser med mindst 100 millioner kroner i år, og jeg vil tro, at der vil stå WMware på halvdelen af den vækst," siger Ole Eklund, også er formand i distributørernes brancheudvalg og med i IT Branchens hovedbestyrelse.

Mangel på arbejdskraft er et af de problemer, som Magirus kæmper med, og som kan gøre det vanskeligt at fastholde en fornuftig vækst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere