Artikel top billede

Joe Tucci, EMC's øverste chef, beretter, hvordan EMC vil tæmme et hastigt ekspanderende dataunivers.

EMC gør klar til data-eksplosion: 988 exabytes i 2010

EMC er igang med at opbygge en infrastruktur, der skal være i stand til at håndtere fremtidens gigantiske datamængder. Backup af virtuelle maskiner reduceres med 90 procent.

Orlando,USA "Det er en god branche, vi er i."

Ordene kommer fra den øverste chef for EMC, Joe Tucci.

Mandag holdt han åbningstalen på EMCWorld i Orlando, Florida.

Joe Tuccis udmelding kom på baggrund af tal fra IDC, der anslår, at der alene i 2006 blev skabt 161 exabytes data.

Det svarer til indholdet af alle bøger skrevet i historiens løb. Ganget med en faktor tre millioner.

Seksdobles

IDC forventer, at tallet seksdobles i 2010, hvor der vil blive genereret 988 exabytes data.

Al den information skal selvfølgelig opbevares et sted, hvilket fik Joe Tucci til at konstatere, at EMC som den største storageleverandør befinder sig i en god branche.

EMC har sponseret IDC's rapport ""The expanding digital universe", der blev citeret flittigt af EMC's ledere.

Rapportens forudsigelser har sikkert glædet mange af de tilstedeværende EMC-partnere og forhandlere på EMC-konferencen. De har udsigt til at få bidder af en hastigt voksende storage-kage.

Samtidigt har forudsigelserne formentlig skabt bekymringer hos de tilstedeværende data-ansvarlige, der har ansvaret for, at virksomhedernes data er tilgængelige, opbevaret sikkert og i overensstemmelse med diverse regulativer.

Men inden furerne i panderynkerne blev for dybe blandt mange af de over 7.000 konference-deltagere, spillede EMC en række produktlanceringer ud, der skal gøre det nemmere at være data-ansvarlig.

Reduktion af backup

Blandt andet lover EMC, at tidsforbruget til backup af virtuelle maskiner kan reduceres med op til 90 procent.

Samtidigt reduceres størrelsen af backuppen betragteligt.

Det er version 3.7 af produktet EMC Avamar, der nu kan anvendes sammen med VMWare Consolidated Backup og give den betragtelige backup-reduktion.

Det er Avamars såkaldte data de-duplikeringsteknologi, der reducerer backuppen af de virtuelle maskiner.

Data de-duplikering fungerer ved, at der ikke tages backup af redundante data. Hvis der eksempelvis findes en masse ens kopier af data, såkaldte data-dubletter, vil der kun blive gemt een kopi i backuppen.

EMC Avamars de-duplikering vil også kunne anvendes sammen med EMC Celerra NAS (Network Attached Storage).

Fremtidens informationsinfrastruktur

EMC købte Avamar november sidste år og er blot et af en række virksomhedsopkøb, som EMC har foretaget gennem de seneste år.

Enterprise content managementfirmaet Documentum i 2003, virtualiseringskongen VMWare i 2004, sikkerhedsfirmaet RSA i 2006 samt en lang række mindre selskaber.

Ifølge Joe Tucci og udviklingschef Mark Lewis er der dog en mening bag den nærmest frenetiske opkøbsmani, som selskabet har udvist de senere år.

Avamar-teknologien er blot et eksempel på, hvordan EMC vil anvende opkøbte teknologier sammen med storage-teknologi til at opbygge en informationsinfrastruktur, der kan håndtere fremtidens storagebehov.

Sikkerhed fra RSA, Content Management fra Documentum, samt Infoscape til klassificering af ustrukturerede data er andre byggeklodser til det, som EMC betegner som en fremtidig robust og sikker informationsinfrastruktur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere