Flere fejlrettelser fra Microsoft

Ugens høst byder på rettelser til et giftigt sikkerhedshul og en række mindre fejl og huller. Og nu bydes der på fejlbulletiner til almindelige dødelige.

Indhold

Microsoft vil for fremtiden udsende to versioner af firmaets sikkerhedsbulletiner med beskrivelser af fejl og huller: En version for de teknisk velfunderede og en version til andre, som blot vil vide, hvordan hullet stoppes.

De nye sikkerhedsmeddelelser til almindelige brugere vil for fremtiden kunne læses på adressen http://www.microsoft.com/security/.

Men lad os se på, hvad posen gemmer til os i dag: Microsoft har udsendt endnu en stak fejlrettelser, hvoraf én betegnes som kritisk, mens de øvrige blot er vigtige.

Den kritiske er en såkaldt Buffer Overrun-fejl, som befinder sig i Microsoft Data Access Components (MDAC), som er en samling komponenter til brug for database-opkobling. Dele af komponent-pakken indgår også i Internet Explorer, så man kan regne med, at alle Windows-udgaver siden ME indeholder MDAC, og der er tale om både server- og klient-versioner. Webmastere skal være opmærksomme på, at Internet Information Server-installationer (IIS) er udsatte.

Hullet findes i MDAC-komponenten Remote Data Services, som indeholder en funktion, RDS Data Stub, som kan modtage HTTP-forespørgsler. Ved at sende en helt speciel forespørgsel, kan en angriber udføre kode på maskinen.

Fejlrettelser og flere oplysninger findes til de ikke-tekniske og de tekniske.

Den næste pakke i sækken er seks små rettelser til Internet Explorer. De betegnes som vigtige. Der er tale om en kumuleret rettelse, som ud over de seks nye også indeholder rettelser til tidligere sikkerhedshuller. De seks nye huller er ganske svære at udnytte, så risikoen her er ikke så stor. Rettelsen og den nemme og http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS02-066.asp" TARGET="_blank">svære forklaring findes hos Microsoft.

Den sidste fejlrettelse i denne omgang berører en tidligere rettelse i forbindelse med den digitale underskrift, som Microsoft benytter til at stemple enheds-drivere med. Der kan tilsyneladende fuppes med underskriften, og den tidligere rettelse kunne få systemet til at give fejlmeddelelser i forbindelse med installation af nyt hardware. Det skulle være på plads nu. Mere information findes det sædvanlige sted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere