Auktionsbedrag topper internet-kriminalitet

I 2006 udgjorde auktionsbedrag 45 procent af alle anmeldelser, som det amerikanske forbundspoliti, FBI, modtog vedrørende internetkriminalitet. Købte varer, der aldrig bliver leveret, udgjorde 19 procent.

Computerworld News Service: Bedrag i forbindelse med auktioner på nettet er stadig den kriminalitet, der oftest indberettes, men antallet af anmeldelser af købte produkter, der aldrig bliver leveret, er stadig stigende.

Anmeldelser af auktionsbedrag udgjorde således 45 procent af de 207.492 anmeldelser vedrørende internetkriminalitet, som det amerikanske forbundspoliti, FBI, modtog sidste år.

Det er et tal, som er mærkbart mindre end i 2005, hvor auktionsbedrag udgjorde 63 procent.

Faldet med 10 procent

Helt overordnet er antallet af anmeldelser faldet med 10 procent i forhold til året før, hvor FBI modtog 231,493 anmeldelser. Desværre er det økonomiske tab steget fra 1,023 milliarder kroner i 2005 til 1,107 milliarder kroner i 2006.

Anmeldelser af købte varer, der aldrig dukkede op, udgjorde i 2006 19 procent og kun 16 procent i 2005.

Det gennemsnitlige tab per anmeldelse var ifølge FBI 4.050 kroner.

FBIs afdeling for internetkriminalitet blev oprettet i 2000 og tager sig af alle former for anmeldelser vedrørende kriminalitet i cyberspace. Afdelingen arbejder sammen med National White Collar Crime Center.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere