En amerikansk domstol dropper alle tiltaler mod den skandaleramte tidligere bestyrelsesformand for Hewlett-Packard, Patricia Dunn.
Samtidig skal tre øvrige tidligere topfolk udføre 96 timers samfundstjeneste hver som straf for den spion-skandale, der har trukket HP’s bestyrelse gennem sølet.
Det drejer sig om den tidligere juridiske toprådgiver Kevin Hunsaker samt de to privatdetektiver Ronald DeLia og Matthew DePante.
Alle de involverede blev tilbudt at erklære sig skyldige i en mindre forseelse – en såkaldt misdemeanor – hvilket Patricia Dunn gjorde, mens de øvrige tre valgte at svare ”nolo”, hvilket betyder ”hverken eller.”
Det ændrede dog ikke på, at den amerikanske domstol nu har tilbudt dem at droppe sagen, hvis de inden 12. september har udført 96 timers samfundstjeneste hver.
Det har været ventet, at domstolen ville kigge med milde øjne på Patricia Dunn på grund af hendes helbreds-tilstand. Det har længe været kendt, at Dunn har kræft.
Patricia Dunn meddeler, at hun “glæder sig over, at sagen er blevet løst på en ordentlig made.”
Sagen handler om, at HP-formand Patricia Dunn gennem et år hyrede privatdetektiver i et forsøg på at finde en læk i bestyrelsen, der fodrede pressen med fortrolige oplysninger.
Privatdetektiverne gik imidlertid over stregen i deres bestræbelser på at finde lækken. Privatdetektiverne fik således fat på oversigter over journalisters telefonopkald ved på ulovlig vis at udgive sig for at være journalisterne over for teleselskabet.
Samme metode blev anvendt på medlemmer af bestyrelsen for at fastslå, hvem der havde kontaktet journalisterne.