Artikel top billede

Hacker: Falsk Vista-nøgle var en joke

En hacker, der kalder sig Computer User, fik pludselig en masse opmærksomhed, fordi han angiveligt havde skrevet en kode, der kan omgå Vistas aktiverings-lås. Nu trækker han i land. Det var løgn, siger han.

En hacker, der har påstået, at han havde opfundet en kode, der kunne lave en gyldig aktiveringskode til Vista, indrømmer nu, at det hele var løgn og latin.

"Det var bare for sjov. Det var aldrig min mening, at aktiveringskoden skulle virke,” skriver hackeren, der kalder sig Computer User, på hjemmesiden KezNews.

"Jeg har aldrig fået koden til at virke, så alle skulle bare tage og holde op med at bruge den. Alle, der siger, at de har lavet en nøgle, er sandsynligvis fulde af løgn eller også tager de bare fejl,” skriver han.

Allerede i sidste uge undskyldte Computer User sine aktiviteter og bekendte sin kærlighed til Vista.

”Jeg er ked af, at jeg har afsløret mit arbejde. Jeg fortryder, at det er blevet lækket over hele internettet, hvilket jeg burde have forudset. Jeg elsker simpelthen Vista og ved et tilfælde faldt jeg over det her trick. Alle burde holde op med at bruge den falske nøgle, for det tager faktisk noget væk fra de kunder, der har betalt for Vista,” skrev han.

Andre brugere er hurtigt blevet optagede af Computer Users nye religion,og tvivler på hans tilståelse.

"Koden er ikke falsk. Det er ikke umuligt, men det er næsten umuligt,” lyder det fra en bruger, der kalder sig Ecko.

”Det er ikke snyd, men den tager så lang tid, at det er spild af tid at bruge den.”

I sidste uge skrev KezNews, at hvis koden var ægte, ville det tage den 1,35 trillioner år at afprøve alle de mulige kombinationer af den 25-cifrede nøgle.

Frygter sagsanlæg

Computer User bedyrer, at han er bekymret over udsigten til mulige juridiske reaktioner fra Microsoft.

"Jeg vil hellere have et arbejde end sagsøges af dem,” lyder det fra ham.

”Jeg tror ikke, at Microsoft kan gøre noget. Jeg har kun offentliggjort lidt af kodens kilde".

Så sent som i mandags var der stadig links til flere sider, hvorpå man kan find Computer Users kode, der bliver kaldt KeyGen.

Vistas aktiveringsnøgle er en del af Microsofts overordnede strategi, om at beskytte deres produkter mod piratkopiering.

Hvert Vista-produkt har sin egen nøgle, der kun kan bruges én gang og desuden skal bruges inden for de første 30 dage efter produktet er blevet købt. Hvis denne tidsbegrænsning ikke overholdes, eller hvis en forkert nøgle bliver brugt, bliver programmet udueligt.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere