Danske Bank scorer stort på it-strategi

I begyndelsen af 1990'erne implementerede Danske Bank en fælles it-platform i hele koncernen. I dag høster banken frugterne og indlemmer opkøbte virksomheder på rekordtid.

Helt tilbage i 1991 kørte Danske Bank på en it-platform, der var den samme hele vejen igennem koncernen.

I dag betyder det, at banken kan integrere opkøbte bankers it-systemer på rekordtid. Det skriver nyhedstjenesten IDG.se.

For eksempel købte Danske Bank for nylig den finske Sampo Bank, og normalt ville det tage flere år at få de to virksomheders it-systemer til at spille i takt.

"Det kommer til at tage 14 måneder at få Sampo Bank ind i vores system. Når de ansatte i Finland kommer tilbage på arbejde efter påskeferien næste år, vil det nye fælles it-system være klar til brug," siger Peter Trier Schleidt, it-direktør i Danske Bank til IDG.se.

Årsagen til den hurtige integration er, at Danske Bank frem for at forsøge at integrere opkøbte bankers it-systemer, i stedet løfter de opkøbte systemer over på bankens egen koncern-platform.

Faktisk anser Danske Bank ifølge IDG.se integration for tidsspilde.

Sjælden strategi

Strategien med en fælles koncern-platform og et minimum af integration anvendes kun sjældent.

Årsagen er, at det kræver umanerligt meget arbejde at koge en banks mange og komplekse systemer ned til bare ét. Og for hver bank, der yderligere købes, bliver arbejdet endnu mere omfattende.

De største ulemper ved at køre med den samme platform gennem hele koncernen er, at hvert systemmodul skal kunne håndtere forretningen i alle de lande, hvor der er datterselskaber.

Kravene er ofte forskellige på grund af nationale regler i de enkelte lande.

"Men EU-harmoniseringen letter det arbejde," siger Peter Trier Schleidt til IDG.se.

Hurtig Basel 2

Også når det gælder den kommende og særdeles omfattende EU-implementering af internationale regler for finansielle institutioner - Basel 2 - er Danske Bank fremme i skoene.

Danske Banks it-direktør fortæller IDG.se, at banken ansøgte om at blive godkendt til Basel 2 allerede i september sidste år.

Igen kan banken takke sin ensartede it-platform for, at tempoet, også med Basel-arbejdet, har kunnet holdes på de høje nagler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere