Først den ene vej. Og så den anden.
Sådan har historien om kortfirmaet Krak formet sig, når nu firmaet tillader dybe links, efter det har været ude i en heftig mediestorm omkring brugen af såkaldte dybe links.
"Vi har erkendt, at der i medie- og blogmiljøet opstod en masse kritik. Og den har vi taget til efterretning ved at tillade dybe links fra både private og kommercielle hjemmesider," fortæller administrerende direktør for Krak, Ove Leth-Sørensen.
Han forklarer dog, at det stadig ikke er tilladt systematisk at udnytte Kraks kortservice via flere links fra én enkelt hjemmeside.
"Der er tale om ét link til Krak per hjemmeside. Så for eksempel må en malerforretning gerne linke til sin adresse via Krak. Men en ejendomsmægler må ikke linke til 50 ejendomme via vores kortservice," fortæller Ove Leth-Sørensen.
Derudover må man heller ikke ændre URL'en eller ved de kort, som Krak fremviser inde på sin hjemmeside.
Ændret politik betyder kun småpenge
Krak har stadig en del verserende sager kørende med virksomheder, der under den gamle politik har linket til adresser via Kraks hjemmeside.
"Vi vil kigge sagerne igennem enkeltvis. Og hvis det viser sig at være harmløse organisationer, så eftergiver vi dem de 4.000 kroner, som vi ellers har opkrævet. Men vores gamle regler er stadig gældende, hvis kommercielle virksomheder har forbrudt sig mod vores linkpolitik før vi tillod dem at gøre brug af dybe links," siger Ove Leth-Sørensen.
Han forklarer, at den samlede eftergivelse i sidst ende vil dreje sig om småpenge. Men han ønsker ikke at oplyse et estimeret beløb.