Baltisk bande lænser danske banker for 2,6 millioner

Et netbank-angreb, som begyndte sidste efterår, har indtil videre kostet de danske banker omkring 2,6 millioner kroner. Alene i år har den baltiske bande bag indbruddet stjålet omkring en million kroner.

Omkring en million kroner er forsvundet fra danske netbanker i år.

Allerede i oktober sidste år advarede bankerne om et større phishing-angreb, hvor en e-mail med filen regning.exe gav netbanktyve adgang til kundernes computere.

Først nu er omfanget af angrebet ved at være tydeligt.

Finansrådet oplyser, at der sidste år forsvandt 1,6 millioner kroner i 22 indbrud – mens 98 forsøg blev afværget.

I år har der været 47 forsøg, og 14 er lykkedes, hvilket altså har givet tyvene omkring en million kroner i udbytte.

Det er især de to storbanker Danske Bank og Nordea som er blevet ramt af indbruddene.

Én bande står bag

Peter Kruse, sikkerhedsekspert i sikkerhedsfirmaet Csis, som for nylig blev hyret til at bekæmpe phishing for Finansrådet, fortæller, at der formentlig er tale om en enkelt bande, som står bag langt hovedparten af angrebene.

Han fortæller, at der formodentlig er tale om den samme bande, der har lænset Nordea i Sverige for omkring otte millioner svenske kroner.

– Der har været flere bølger og varianter af virussen, men det ser ud til at det i udpræget grad har været én bande, som står bag det, siger Peter Kruse.

Han forklarer, at sporene peger mod Baltikum, men han kan ikke komme med yderligere detaljer, da politiet efterforsker sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere