Fire fejlrettelser fra Microsoft

Ugens høst fra Microsoft byder på to kritiske og to moderate fejl. De to slemme berører Windows-pc'er og SQL Server.

Indhold

Microsoft har udsendt fire sikkerhedsbulletiner, hvor to adresserer kritiske fejl, og to fejl betegnes moderate.

Feltets slubbert er en ActiveX-kontrol, som indgår som en del af Windows' HTML-baserede hjælpesystem i Windows 98 og alle senere versioner af Windows. En funktion, som indgår i ActiveX-kontrollens API, indeholder en såkaldt buffer-fejl, som sætter en angriber i stand til at afvikle vilkårlig kode på brugerens maskine.

Hullet kan udnyttes ved at sende en e-mail i HTML-format med kontrollen, eller ved at lokke brugeren ind på en webside, hvor ActiveX-kontrollen er indlejret.

En anden mulighed for at udnytte fejlen findes i kompilerede HTML-hjælpefiler (.chm) som indeholder genveje. Denne mulighed kræver dog specielle omstændigheder for at kunne benyttes til angreb.

Der er rettelser og mere information hos Microsoft.

Den næste kritiske fejl i bunken berører SQL Server 7.0, SQL Server 2000, Microsoft Data Engine (MSDE) 1.0, og Microsoft Desktop Engine (MSDE) 2000. Hullet skyldes en buffer-fejl i en del af SQL Server 2000 og MSDE 2000, som behandler autentifikation. En anden buffer-fejl findes i Database Console Commands (DBCCs) som kommer sampakket med SQL Server 7.0 og 2000.

Begge fejl kan sætte angribere i stand til at udføre vilkårlig kode med samme privilegier som SQL Server service. Fejlrettelsen er en såkaldt kumuleret rettelse, som indeholder en lang række tidligere rettelser, og den kan findes hos Microsoft sammen med mere information.

De to sidste fejl berører Microsofts Services for UNIX (SFU) 3.0 og fejl i Microsofts biblioteker til filkompression, men de er altså ikke så farlige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere