Vista kan snydes i fire måneder

Tema: Microsofts nye styresystem Windows Vista kan snydes for produktaktivering i fire måneder, hvor systemet kan holdes i drift uden produktnøgle.

På trods af en hårdere linie mod piratkopiering og falske licensnøgler kan pc-brugere undgå at aktivere Microsofts nyeste styresystem, Windows Vista, i fire måneder uden at systemet slår nogen funktioner fra.

Det skriver Computerworlds svenske søsterblad.

Softwaregiganten har sat store kræfter ind mod uægte udgaver af firmaets styresystemer og har i de seneste år indført Windows Genuine Advantage som skal sikre, at kun betalende kunder får glæde af styresystemet og de ekstra funktioner.

Fire måneder uden nøgle

Men nu vist det sig, at versioner af Vista, som er blevet installeret uden produktnøgle, kan bruges helt uden begrænsninger i fire måneder, inden styresystemet går ned i aflåst tilstand, hvor visse funktioner begrænses.

Almindeligvis kan Windows Vista kun bruges i 30 dage, inden brugerne skal aktivere produktet.

Men med et værktøj, som følger med styresystemet, kan man nulstille aktiveringsprocessen og starte forfra på en ny 30-dages periode.

- Jeg synes, at vi er alt for slappe, når vi lader brugere uden gyldige licenser anvende Vista, selv om det er med begrænset funktionalitet, siger Jesper Häggroth, som er produktchef for Windows i Sverige til idg.se

Fremgangsmåden kan bruges tre gange, hvilket giver en total brugstid på 120 dage, inden man er nødt til at aktivere Vista for fortsat at kunne bruge programmet med fuld funktionalitet.

- Vi er nødt til at blive hårdere mod dem som bruger vores produkter uden at betale, siger Jesper Häggroth til idg.se




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere