Artikel top billede

Apple klar med avanceret iPhone-mobiltelefon

Efter flere års spekulationer har Apple præsenteret sin nye iPhone, som bliver en blanding af en iPod, en mobiltelefon og en håndholdt computer. "En revolution", spår topchef Steve Jobs.

Som ventet af en spændt branche, løftede Apples topchef, Steve Jobs, tirsdag sløret for den længe ventede Apple-telefonen, da han tirsdag holdt sit indlæg på selskabets MacWorld-messe i San Francisco, USA.

Telefonen består af tre dele, nemlig henholdvis mobiltelefon, en widescreen-iPod med berørings-følsom kontrol-plade samt en internet-enhed.

- Jeg har set frem til denne dag i to et halvt år, sagde Steve Jobs.

Navnet er iPhone

Telefonen kommer til at hedde iPhone, og Steve Jobs bedyrede selvsikkert, at Apple ville ”revolutionere telefonen” med apparatet.

Den nye telefon vil blive leveret i to størrelser, nemlig henholdvis fire og otte gigabyte flash-hukommelse og bliver 11,6 millimeter tyk. Den ventes klar på det amerikanske marked til sommer.

Telefonens højopløsnings-skærm på 3,5 tommer kommer til at udgøre hele fronten, lød det fra Steve Jobs.

Den kommer desuden til automatisk at synkronere med iTunes, mail, foretrukne-listen samt en række andre ting, ligesom den vil få et kamera på to megapixel.

Apple-telefonen vil blive leveret med de trådløse WiFi- og Bluetooth-teknologier samt med Apples egen Safari-browser.

Som noget nyt, når det gælder avancerede mobiltelefoner, vil iPhone ikke få noget tastatur.

I stedet vil den anvende en meget præcis touch-screen, der bygger på en ny teknologi med navnet Multitouch, som Apple allerede har taget patent på.

Steve Jobs præsenterede desuden et stykke hardware, der via en trådløs forbindelse sender film, musik og billeder fra computeren til fjernsynet. Boksen, der lystrer navnet Apple tv, kommer med en 40 gigabyte stor harddisk, og de første kasser bliver sendt ud til forbrugerne i februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere