Fon-boss: Hovedrysten af TDC, Telia og Cybercity

Robert Lang, europæisk leder af WiFi-netværket Fon, forstår ikke, at TDC, Cybercity og Telia er på vagt overfor dele-netværket Fon. De fatter ikke konceptet, mener han.

Det skyldes en misforståelse af konceptet, når danske internetudbydere er kritiske over for WiFi-netværket Fon, hvor medlemmerne deler deres internetforbindelser med andre medlemmer.

Det mener lederen af Fon i Europa, Robert Lang.

I sidste uge fortalte Computerworld, at både TDC, Cybercity og Telia holder et skarpt øje med Fon og overvejer, hvad de skal gøre, hvis kunderne deltager i netværket.

Det er nemlig ikke tilladt i forhold til abonnements-vilkårene, mener internetudbyderne.

Robert Lang forstår dog ikke de skeptiske teleselskaber.

- Jeg har oplevet en masse skepsis over for Fon fra ISP’erne rundt omkring i verden. Men de begynder faktisk at kunne lide det, når vi først får forklaret dem, hvordan Fon fungerer, siger Robert Lang.

De skal forstå konceptet

Han peger på, at Fon allerede kommunikerer med store internetudbydere rundt omkring i verden, og at man har deciderede partneraftaler med blandt andre franske Neuf Cegetel og tyske Interroute.

- De forstår, at Fon er et redskab til at få flere kunder. Der er ikke noget, der hedder gratis adgang til internettet via Fon, for du skal betale for Fon, medmindre du allerede selv ejer og betaler for en bredbåndsadgang, siger Robert Lang.

Han forklarer, at det koster omkring tre euro om dagen at anvende Fon, hvis man ikke selv har en internetforbindelse, man stiller til rådighed.

De penge fordeles mellem Fon og de såkaldte Bills, som mod betaling stiller deres internetadgang til rådighed.

Ikke desto mindre mener både Telia, Cybercity og TDC, at kunder, der deltager i netværket, bryder de abonnementsbetingelser, som de har skrevet under på.

- Helt generelt er det vores vilkår, at de forbindelser, man køber, er individuelle eller husbestemte forbindelser, og dem må man ikke dele, lød det i sidste uge fra Jesper Bjerre, markedsdirektør TDC.

Stormer frem

Fon er efterhånden til stede i det meste af verden med omkring 50.000 hotspots.

I november indtog netværket Danmark og annoncerede ved den lejlighed blandt andet, at man ville uddele 50.000 gratis routere her i landet for at få netværket skudt i gang.

Indtil videre har Fon fået omkring 4.000 bestillinger fra folk, der vil være medlemmer og have hardwaren installeret.

Der er i øjeblikket omkring 500 hotspots i Danmark, oplyser Robert Lang.

- I stort set alle lande, hvor vi er til stede, har vi allerede passeret den største udbyder af hotspots – og på verdensplan er vi også blevet den største, siger han.

Han mener, at Fon er en garant for at flest mulige mennesker får adgang til internettet, uanset hvor de befinder sig, og han har derfor svært ved at forstå, hvordan man kan være modstander af konceptet.

- Når folk ejer og betaler for en internetadgang derhjemme, hvorfor skulle de så ikke også have mulighed for at bruge andre folks adgange, når de ikke er hjemme, spørger Robert Lang.

Både Google og Skype har skudt penge i Fon, og i netværkets advisory board sidder en række fremtrædende it-folk, heriblandt Janus Friis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere