Linux-Apache-orm spreder sig

Linux.Slapper.Worm benytter et SSL-modul i Apache til at komme vidt omkring med. Mindst 14.000 servere har været inficeret tirsdag formiddag.

Indhold

Ormen Linux.Slapper.Worm forsætter med at florere på nettet. Ormen virker ved at angribe Linux-baserede Apache-servere.

Ifølge antivirus-firmaet F-Secure var næsten 14.000 servere inficeret med ormen tirsdag formiddag. Heraf var de 62 i .dk-domænet.

Ormen benytter et hul i SSL-modulet mod_ssl, som bygger på OpenSSL, en open source- implementering af SSL-krypteringsteknologien.

Fejlen i OpenSSL kan udbedres på flere måder, ifølge sikkerhedsorganisationen CERT. Fejlen er udbedret i version 0.9.6e og fremefter.

Ifølge det danske sikkerhedsfirma Protego rummer kildekoden en trussel: "And for the admins who removed me because I was testing this program (you know who you are) need to watch their backs." Endvidere lyder det: "I am not responsible for any harm caused by this program!". Det kan man nok diskutere.

Ormen installerer en primitiv peer-to-peer software, som indrullerer de inficerede maskiner i et netværk, som blandt andet kan benyttes til DDoS-angreb, (Distributed Denial of Service) hvor mange maskiner samtidigt forsøger at overbelaste en given server.

Nyhedstjenesten ZDNet citerer sikkerhedsfirmaet Internet Security Systems for følgende liste af systemer, som skulle være udsatte for angreb:

Debian Linux: Apache 1.3.26

Red Hat Linux: Apache 1.3.6, 1.3.9, 1.3.12, 1.3.19, 1.3.20 og 1.3.23

SuSE Linux: Apache 1.3.12, 1.3.17, 1.3.19, 1.3.20 og 1.3.23

Mandrake Linux: Apache 1.3.14, 1.3.19, 1.3.20 og 1.3.23

Slackware Linux: Apache 1.3.26

Gentoo Linux: Apache (version ukendt)

De inficerede systemer kan identificeres ved at have følgende filer:

/temp/.bugtraq.c
/temp/.bugtraq




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere