Hobby-Photoshop med få nyheder

Photoshop Elements 2.0 er Adobes seneste bud på et billedbehandlingsprogram til hobbyfolket. Nyhederne er få i forhold til version 1.0, men programmet er stadig et udmærket værktøj til entusiast-brug. Hvis man blot ønsker et prisbilligt alternativ til Photoshop, skal man dog kigge andre steder hen.

Få nyheder

De synlige nyheder er svære at få øje på i Adobes seneste opdatering af Photoshop Elements - firmaets billedbehandlingsværktøj til hobbyfolket. Den forrige version kom i starten af året, og det nye versionsnummer er nok snarere begrundet i markedsføring end i selve produktet, som i al væsentlighed er mage til version 1.0, som vi tidligere har anmeldt.

Photoshop Elements bygger på en række af de samme funktioner som findes i den rigtige Photoshop, og det er programmets styrke. Således er Elements' tegne-maskine magen til den man finder i Photoshop 7, og den byder på mange avancerede muligheder. Men det er netop den slags faciliteter, som formentlig er spildt på hobbyfolket.

Og det er netop denne gruppe, som er Elements erklærede mål.

Forbedret filbrowser
Programmets indbyggede billedbrowser er blevet forbedret på en række punkter, hvor den mest væsentlige for målgruppen er læsning og visning af EXIF-data. EXIF-data genereres af de fleste digital-kameraer, og indeholder oplysninger om dato, billedstørrelse og opløsning.

Den nye browser har også fået mere funktionalitet som kendes fra deciderede filbrowsere som eksempelvis ThumbsPlus. Flere billeder kan roteres, og omdøbes på en gang, eller flyttes til en anden mappe. Størrelsen af billed-frimærkerne kan varieres i tre grader.

Værktøjer og opskrifter

Værktøjer
Elements benytter nu samme virkelighedsnære pensler som Photoshop, og et nyt værktøj, selection brush, er kommet til. Med selection brush kan en markering skabes ved at male den op, som det kendes fra QuickMask-funktionen i Photoshop. Med QuickMask maler man en rød maske oven på billedet, men selection brush maler en rigtig markering - med flimrende omkreds og det hele. Det er en intuitiv måde at skabe markeringer på.


Selection brush gør det muligt at opmale en markering, med de almindelige penselværktøjer.

Opskrifter
Elements 2.0 har fået yderligere hjælpefunktioner. Værktøjslinien indeholder simpelthen en søgeboks, hvor fra man kan søge i hjælpefilerne, der er HTML-baserede som i mange andre af Adobes programmer.

Udover de smarte Hints, som også fandtes i version 1.0, er programmet udstyret med opskrifter, som kan hjælpe med forskellige ting og sager. Det var dog ikke fordi udbudet var overvældende, men det kan ikke helt vurderes ud fra den beta-version, vi kiggede på. Desuden er der også mulighed for automatisk at downloade flere opskrifter fra Adobes site - der var bare ikke nogle, endnu da.


Opskrifter guider brugeren igennem komplekse opgaver.

God til begyndere
Photoshop Elements er stadig et udmærket program til hobby-folket. Selv om at brugerfladen stadig kunne være skruet nemmere sammen, er der dog gjort en hel del or at komme nybegynderen i møde.

Hvis man har tjek på billedbehandling, og blot ønsker et prisbilligt program er man nok bedre tjent med PaintShop Pro, PhotoImpact eller den helt gratis GIMP.

Adobe Photoshop Elements er set til prisen 604,00 kr. eksklusiv moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere