Optimisme hos Telsome trods millionunderskud

IP-telefoniudbyderen Telsome tror trods et rødt årsregnskab stadig på fremtiden. Kunderne strømmer til, investorerne tror på forretningen, og nu vil Telsome opkøbe konkurrerende virksomheder, lyder det fra direktør Klaus Rathmann.

Det koster kassen at etablere et teleselskab.

Det faktum er nærmest mejslet ned i det seneste årsregnskab fra IP-telefoniudbyderen Telsome, der kommer ud med et underskud på mere end 10 millioner kroner.

Alligevel har de 29 ansatte ifølge administrerende direktør Klaus Rathmann ikke grund til at frygte for deres job.

- Det koster mange penge at udvikle et teleselskab. På de to år, der er gået, har vi formået at skabe en meget stabil teknisk platform, men den har været dyr at skabe, og den er dyr at udbygge i takt med, at der kommer flere kunder til, siger Klaus Rathmann.

Positive markedstal, negativt regnskab

Mens regnskabstallene er negative, er Telsomes markedstal ganske positive. Det er kun lidt over to år siden, at de første kunder kom til, men i dag har virksomheden ifølge den seneste statistik fra IT- og Telestyrelsen over 23.000 kunder. For bare et år siden var det antal kun 4.500.

Med en markedsandel på 14,5 procent er Telsome kun overgået af Cybercity, der har en markedsandel på 26,5 procent inden for IP-telefoni.

Spørgsmålet er derfor ikke, om man kan få kunder ind i butikken, men derimod, om man også kan tjene penge på dem.

- Nu er vi ved at nå den kritiske masse, vores platform er oppe at stå, og vores organisation er også kommet på plads. Målet er, at vi skal kunne klare os selv, og derfor regner vi med, at vi kommer ud med et nulresultat i det indeværende regnskabsår, siger Klaus Rathmann.

Telsome har i det forgange år øget antallet af ansatte fra otte til 29.

Får flere penge fra investorer

Det er dog ikke bare driftsresultatet, der er negativt hos Telsome, også egenkapitalen viste ved regnskabsårets afslutning et minus på seks millioner kroner.

Men nu har investorerne tilført så mange penge, at egenkapitalen atter står i plus, og samtidig skal Telsome Aps konverteres til et aktieselskab, forklarer Klaus Rathmann.

Det er de danske investeringsselskaber OMT Invest, Synerco og Corporate Culture, der står bag Telsome, og ifølge Klaus Rathmann tror de fortsat på forretningen.

- De siger klokkeklart, at de har stor tillid til ledelsen og produkterne, og det er derfor, at de har skudt yderligere millionbeløb i Telsome.

Han tilføjer, at investorerne også står klar med flere penge, hvis Telsome får mulighed for at opkøbe på konkurrerende virksomheder.

- Vi er i fuld gang med at se på opkøb af konkurrerende virksomheder lige nu, og der går ikke lang tid, før det falder på plads, lyder det fra Klaus Rathmann.

Har prøvet det før

Klaus Rathmann mener ikke, at Telsome efter to år på markedet har problemer trods de negative resultater. Han har tidligere været direktør i både Telia og Song Networks og mener ikke, at Telsome adskiller sig som nyetableret virksomhed.

- Jeg har i både Song og Telia set, hvad det koster at etablere en televirksomhed, og det koster altså bare mange penge. Men nu har vi betalt for etableringen, vi har en velfungerende teknisk platform og en velfungerende organisation, og derfor overlever vi. Det er der mange af vores små konkurrenter, der ikke vil gøre, mener Klaus Rathmann.

Ud over opkøb af konkurrerende virksomheder, vil Telsome i det kommende år blandt andet bruge kræfterne på, at komme ind i varmen hos flere elselskaber. Telsome har allerede i dag Dong og TRE-FOR som samarbejdspartnere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere