Åben krig om fremtidens telefoni

Mens fastnettelefonen tilsyneladende er ved at nå pensionsalderen, spiller både IP-telefonen og mobiltelefonen nu med musklerne i hvert sit ringhjørne.

ComputerViews: IT- og Telestyrelsens netop offentliggjorte telestatistik for 1. halvår 2006 tegner et billede af et telemarked under voldsom forandring.

Fastnettelefonen er tilsyneladende ved at nå pensionsalderen, for antallet af abonnementlinjer er i løbet af de første seks måneder af 2006 faldet med 130.000.

Siden 2001, hvor fastnettelefonen var i sin bedste alder, er der sket et fald på 18 procent.

Udviklingen går i den stik modsatte retning hos IP-telefonen.

Ved udgangen af 1. halvår 2006 var der 155.000 IP-telefoni-abonnementer – og det er en fordobling i forhold til samme periode sidste år.

Hvad der er nok så vigtigt er, at tallene udelukkende dækker i danske teleselskabers udbud af IP-telefoni, og at sværvægteren Skype dermed ikke er talt med.

Mobiltelefonien banker fortsat derudaf både hvad angår tale, SMS og MMS.

Indlandstrafikken for mobiltelefoner er steget med 17 procent på et år, mens udlandstrafikken kan smykke sig med en stigning på 23 procent.

Og der er nu 5,6 millioner mobilabonnementer i Danmark, hvilket svarer til mere end et abonnement per dansker, hvilket jo i sig selv må siges at være imponerende.

Hvem vinder så kampen om at blive fremtidens form for telefoni?

Den gamle må slippe grebet

Selv om tre ud af fem trafikminutter fortsat kommer fra fastnettelefonen, så må den gamle kæmpe slippe grebet før eller siden.

I de kommende år vil den egentlige kamp derfor komme til at stå mellem mobiltelefonen og IP-telefonen, der på den ene side har forskellige styrker og svagheder – men på den anden side ligner hinanden mere og mere i form af UMA hos IP-telefonen og billigere minutpriser hos mobiltelefonen.

Mobilitet, fleksibilitet og økonomi er nogle af de områder, der kommer til at afgøre, hvem vinderen bliver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere