DR har indgået en aftale med IFPI, pladeselskabernes brancheorganisation, som sikrer DR rettigheder til at lægge programmer med musik på nettet, så danskerne kan downloade programmerne til computeren eller den bærbare medie-afspiller.
Der har tidligere været en række begrænsninger på programmer, hvor der indgår musik, men DR og IFPI er blevet enige om en aftale, der tilgodeser begge parter.
- Vi mener, at det er vigtigt at være frontkæmpere på det digitale mediemarked. Vi vil gerne følge danskerne der, hvor de bevæger sig hen, og det bliver muligt med den her aftalte, siger DR's direktør for nye medier og tv, Lars Grarup, til Computerworld.
Download Clement
Med den nye aftale kan danskerne nu blandt andet downloade programmer som Clement Direkte, Hjerteflimmer, samt de populære børneprogrammer Store Nørd og Lille Nørd.
Flere af programmerne har tidligere været tilgængelige på dr.dk tv, men nu kan brugerne altså downloade programmerne og se dem, hvornår og hvordan de selv ønsker.
- Vi får mulighed for i højere grad at tilfredsstille den moderne medieforbruger i form af mere fleksible sendetider, og det tror jeg faktisk også vil skabe et endnu højere medieforbrug, end vi har i dag, siger Lars Grarup.
Aftalen mellem DR og IFPI løber til 31. december 2007.
I aftalen står også, at musikken ikke må udgøre en så stor del af programmet, at det svarer til at downloade musikken selvstændigt eller erstatter købet af for eksempel en cd.
Se live tv på computeren
Samtidig med de nye download-tilbud åbnede DR i går onsdag for, at man kan se både DR1 og DR2 direkte på nettet døgnet rundt.
DR forsøger sig også med nye originale tilbud på nettet.
For eksempel sender dr.dk tv live fra Nordens største event indenfor eSport - det vil sige online computerspil-turneringer - som finder sted 19.-22. oktober, og som blandt andet omfatter det nordiske mesterskab i Battlefield 2 og turneringer inden for det populære spil Counterstrike.
Spørgsmålet er, om de mange net-tilbud i længden vil gøre fjernsynet overflødigt.
- Jeg mener, at alt den snak om fjernsynets død er fuldstændig overdreven. Fjernsynet har en fremtid, så længe vi i det her land kan samle flere millioner mennesker om fjernsynet, når vi sender Krøniken, mener Lars Grarup.