Alle Vista-versioner på en dvd

Ved at lægge alle versioner af Vista på samme dvd vil Microsoft gøre det nemmere for brugerne at opgradere til nye versioner af styresystemet. De opgraderingsvenlige skiver bliver distribueret sammen med nye computere.

I et forsøg på at simplificere distributionen af Windows Vista og samtidig gøre det enklere for brugerne at opgradere, lægger Microsoft alle versioner af styresystemet Vista på en enkelt dvd-skive.

Tidligere har Microsoft fordelt styre-systemerne på separate medier, men det bliver der nu lavet om på med konceptet "Windows Anytime Upgrade."

Ifølge Microsoft er tiltaget ikke kun sat i værk for at spare penge til dvd-skiver og emballage eller få brugerne til at opgradere.

Det har også stor betydning, at hardware-producenterne får mulighed for at tjene penge på at pakke deres computere med de opgraderingsvenlige dvd’er.

De nye dvd'er sælges nemlig kun sammen med nye computere.

- Det er naturligvis en metode til at få hardwareproducenterne til at sælge vores produkt sammen med deres maskiner, siger Nis Bank Lorenzen, der er divisionschef for Windows, Microsoft.

- Indtjeningen på brugernes opgraderinger og produktbesparelserne er en sidegevinst, siger han.

Opgradering i praksis

I praksis er opgradering via Windows Anytime Upgrade ganske enkel.

Når man eksempelvis køber en ny computer pakket med Windows Vista Home Premium hos computerforhandleren, får man alle versionerne af Vista, men kun en produktnøgle til den erhvervede version af programmet.

En opgraderingsnøgle kan efterfølgende rekvireres direkte fra Windows, og den overføres digitalt til klienten.

- Man bestiller en nøgle online, betaler, og 30 - 40 minutter senere har man en opgraderet version af Windows Vista, fortæller Nis Bank Lorenzen.

Stadige et program per skive

Vista forventes at komme i seks forskellige versioner.

Halvdelen af de nye versioner vil henvende sig til privat-brugere, to vil blive målrettet til erhvervskunder, mens den sidste vil rette sig mod udviklingslande, hvor computerne er små og uden den store regnekraft. Sidst nævnte kommer dog ikke til Danmark.

Køber man en separat Vista-version bliver den distribueret på traditionel vis med et program per skive.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere