Spilfirma: Intel kvæler pc-spilplatformen

Spilfirmaet Epic kritiserer Intel for at spytte for mange integrerede grafikchips ud, som ikke kan afvikle de nyeste pc-spil, hvilket går ud over platformens popularitet.

Intels billige integrerede grafikchips er med til at trække publikum væk fra pc'en som spilplatform til fordel for spilkonsollerne. Det mener chef hos spilfirmaet Epic, Mark Rein, skriver Newsfactor.

Pc-platformen kan ganske vist tilbyde de kraftigste grafikchip på markedet, men det er i form af udvidelseskort.

De fleste pc'er, der sælges, leveres med en integreret grafikchip på selve bundkortet.

Dette marked domineres af Intel, som ifølge Mark Rein ikke gør nok for at sørge for, at den almindelige pc kan følge med de både billigere og i princippet mere primitive spilkonsoller.

Mister spillere i rekordfart

- En pc til 5.000 kroner er slet ikke lige så kraftig som en Xbox 360 til under den halve pris. Vi mister pc-spillere i rekordfart. Integrerede grafikchips kan ikke konkurrere med konsollernes spiloplevelse, siger Mark Rein til Newsfactor.

Selvom der er en række andre producenter af integrerede grafikchip, så er Intel værst for spilbranchen ifølge Mark Rein.

- Hvis Intel trak sig fra spilmarkedet, ville vi alle være bedre stillet. Lige nu bliver de bedste kort bedre, mens den nederste del af markedet kommer længere ned, siger Mark Rein til Newsfactor.

Problemet er derfor, at pc-køberne bevidst skal vælge at få installeret et kraftigere grafikkort for at kunne køre de nyeste spil.

Samtidig er det blevet dyrere for spilfirmaerne at skulle udvikle spil til både pc'er og spilkonsoller.

Mange spil udviklet til flere platforme skuffer salgsmæssigt på pc'en. Det gælder specielt de mest konsolprægede spil.

Microsoft lancerede i forbindelse med spilmessen E3 en række nye initiativer, der skal give Windows-platformen nogle af de samme forbedringer med salg, markedsføring og tilgængelighed, som konsolspillene allerede har.

Softwaregiganten kan også indirekte komme til at hjælpe spilfirmaerne med hardwarekravene til den fulde udgave af styresystemet Windows Vista, som i praksis vil kræve et nyere grafikkort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere