Første chip til magnetisk hukommelse klar

Chipproducenten Freescale er klar til at begynde at sælge de første MRAM-chips, der anvender magnetisk induceret modstand til lagring af data.

Den amerikanske chipproducent Freescale er som den første klar til at sælge en ny type hukommelseschip, der anvender magnetisk induceret elektrisk modstand til at lagre data.

De såkaldte MRAM-chips har været under udvikling gennem en årrække som et hurtigt og mere holdbart alternativ til blandt andet flash-hukommelse.

Ligesom flash-hukommelse bevarer MRAM-chippene de lagrede data, selv når strømmen afbrydes.

Hurtigere i gang

Derfor vil MRAM eksempelvis kunne anvendes til at bygge pc'er, der starter hurtigere op, fordi data ikke først skal indlæses fra en harddisk ind i SDRAM-hukommelsen, men allerede er tilstede i MRAM-hukommelsen.

De første MRAM-chip er dog forholdvis dyrere i forhold til, hvilken kapacitet man kan få for den samme sum med flash-hukommelse.

Samtidig vil det være nødvendigt at øge kapaciteten i MRAM-chippene, hvis de skal konkurrere med flash.

- Det er usandsynligt, at MRAM vil kunne indhente de flere gigabyte lagerplads, som andre hukommelsestyper understøtter, og som kræves i mange elektronikprodukter, siger analytiker Richard Gordon fra analysefirmaet Gartner.

Kun fire megabit

Den første chip fra Freescale har således blot en kapacitet på fire megabit.

Det er ifølge Richard Gordon langt fra at kunne leve op til drømmen om at blive den universelle hukommelsestype, der kan erstatte de ofte flere forskellige typer, der er nødvendige i eksempelvis en mobiltelefon.

- Når vi har så mange forskellige typer hukommelse på markedet, så er det fordi, de alle har noget, de er rigtig gode til. Hvis du forsøger at kunne det hele, er du nødt til at gå på kompromis, siger Richard Gordon.

Freescale mener imidlertid, at der vil være et marked for MRAM, fordi chippene har en fordel frem for flash-hukommelse.

Flash-hukommelse kan så at sige slides op ved mange gentagne overskrivninger af de samme lagerbit.

Kan måske få fodfæste

MRAM ser indtil videre ikke ud til at lide under samme problemer, hvilket kan være chippenes indgang til at få fodfæste på markedet.

Freescale har da heller ingen planer om på nuværende tidspunkt at blive storproducent af MRAM-chips til generelle formål.

Selskabet vil i første omgang fokusere på chip til industrielt brug i mikrocontrollere, hvor der er større krav til pålidelighed på langt sigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere