Antallet af virusser vil fordobles på to år

McAfee forventer, at antallet af registrerede ondsindede programmer vil vokse fra 200.000 til 400.000 i løbet af de næste to år.

Antivirusfirmaet McAfee har rundet 200.000 forskellige varianter af ondsindede programmer i selskabets database, der er indsamlet over næsten to årtier.

Men det vil blot tage to år mere at fordoble tallet og runde 400.000, forudser selskabet.

I 2004 rundede McAfee de første 100.000, og antallet er således fordoblet i løbet af de sidste to år.

Den tendens vil fortsætte, vurderer McAfee.

Del af organiseret kriminalitet

Det sker i takt med, at virusbagmændene er blevet en del af den organiserede kriminalitet og ikke længere er interesserede i den opmærksomhed, et stort udbrud forårsager.

- Der nu "lejehackere" involveret i spam og phishing, og de ser det som et arbejde. Når du er skyld i et stort udbrud, så reagerer politiet og går på jagt efter dig. Så bagmændene undgår nu de store udbrud, siger sikkerhedsforsker Jimmy Kuo fra McAfees Avert Labs.

Det afspejler sig i statistikken for antallet af store udbrud. McAfee registrerede 48 større udbrud i 2004. Det faldt til blot 12 i 2005, og selskabet har slet ikke registreret nogen større udbrud i år.

Det betyder ikke, at virus ikke længere er en trussel.

Det betyder derimod, at bagmændene har fundet ud af, at flere, men mindre, angreb i sidste ende kan give en større gevinst.

Nyt problem

Den eksplosive vækst i antallet af registrerede ondsindede programmer giver samtidig et nyt problem for antivirusfirmaerne.

Med en signaturfil, der skal kunne opdage over 200.000 varianter, er belastningen enorm for især ældre pc'er.

Antivirusfirmaerne supplerer ganske vist signaturfilerne med generiske algoritmer til genkendelse af ondsindede programmer, men signaturerne vil alligevel ikke helt forsvinde lige foreløbig.

- Som forebyggelse kan du måske mere læne dig op af genkendelse ud fra programmets opførsel. Men hvis du først er blevet ramt, så får du brug for signaturer, siger Jimmy Kuo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere