Sony Ericsson T68i

Sony Ericsson-samarbejdets første rigtige volumen-produkt, model T68, har efter få måneder på markedet fået et ordentligt løft og et "i" føjet til navnet. Det er stort set kun softwaren, der er ændret, men det er til gengæld gjort godt og grundigt.

Sony Ericsson T68i

Sony og Ericsson slog sidste år pjalterne sammen inden for alt, hvad der handler om mobiltelefoner. Den første mobiltelefon, der rent faktisk hedder Sony Ericsson, er denne iøjnefaldende http://www.sonyericsson.com/T68i/" target=_new>T68i.

Hvad angår de fysiske rammer er T68i magen til den gamle udgave, T68, bortset fra et nyt navnetræk på fronten og et farvel til den praktiske gummibeklædning bag på batteriet, der hjalp telefonen med at blive, hvor man havde lagt den fra sig - eksempelvis på instrumentbrættet i bilen eller på bordet i toget.

T68i oplever vi som en meget stabil og velgennemtænkt mobil med et enormt udvalg af funktioner og teknologier, og opdateringen af softwaren fra den hidtidige T68-model har blot fået disse funktioner til at spille endnu bedre sammen.

Den nye software udnytter telefonens farveskærm meget bedre end den gamle med nye ikoner, der popper op, når telefonen arbejder, animeret pauseskærm og naturligvis muligheden for at bruge de billeder, man tager med kameraet, som vi også har haft til test. Kamera-funktionen kigger vi nærmere på i næste uge.

Ligesom med forgængeren, T68, kan denne model kommunikere med andre enheder via Bluetooth, infrarød port samt datakabel (som er ekstraudstyr).

Desuden har telefonen en email-klient, der selv kan hente post med et fast interval - det er smart, hvis man har GPRS-abonnement, hvor man betaler for den overførte mængde data og ikke transmissionstiden.

Først med MMS

T68i er den første mobiltelefon herhjemme, der kan sende og modtage de avancerede MMS-beskeder.

Men ingen dansk operatør kan endnu tilbyde os at sende disse kombinerede lyd-, film-, billede- og tekstbeskeder, så heldigvis følger der nogle standard-MMS'er med i telefonen, så man kan se, hvad MMS dur til.

MMS er at sammenligne med en PowerPoint-præsentation på mobiltelefonen, hvor man kan bygge et budskab op med forskellige virkemidler. En af de præ-installerede MMS-beskeder er en fødselsdagshilsen med animeret grafik og fødselsdagssang.

Ikke et øje vil være tørt hos den fødselar, der modtager sådan en besked på sin mobiltelefon straks fra morgenstunden - det er en sand multimedieoplevelse, selvom den lille skærm sætter en naturlig begrænsning på udfoldelserne.

Afgørende bliver det, om en MMS-besked skal koste 3, 5 eller 10 kroner at sende. Det er ikke afgjort endnu.

T68i er mest underholdende, hvis man kender andre med samme model. Så kan man spille "sænke slagskib" via Bluetooth eller den infrarøde port, hvilket virker meget overbevisende. Til gengæld er det legendariske Tetris-spil er udgået med softwareopdateringen - modigt!

Softwaren i T68i virker meget stabil. Bevares, vi har måttet genstarte mobiltelefonen på "den hårde måde" 3-4 gange i løbet af testperioden, og det er sådan set uacceptabelt.

Har du allerede en Ericsson T68?
Så fat mod. Det er nu muligt at få en gratis softwareopdatering, så telefonen kommer til at opføre sig nøjagtigt som en i-model. Vi fik opdateret en T68 hos Teleservice på Hovedbanegården i København. Opdateringen tog tre kvarter, og den tømte telefonen for alle hidtidige indstillinger, så husk at overføre kontaktbogen til sim-kort eller din pc, men voldte i øvrigt ingen problemer. Indleverer du telefonen i en telebutik, kan der være flere dages ventetid og forsendelsesomkostninger for din egen regning, så forhør dig lidt omkring, inden du lægger telefonen fra dig.

Men vi har trods alt også prøvet at vride hvad som helst ud af den lille telefon, og det er her, at det sommetider kan gå galt - de mest typiske funktioner volder bestemt ikke telefonen problemer.

Sony Ericsson T68i koster omtrent det samme som sin forgænger, det vil sige omkring 4.100 kroner uden operatørtilskud.

Vores oplevelse er, at denne mobiltelefon er en værdig konkurrent til alt, hvad Nokia nogensinde har præsenteret af high-end mobiltelefoner.

Det skal blive spændende at se, om den igangværende reklamekampagne for T68i vil rokke ved finnernes evne til i sidste ende at rende med kunderne alligevel .




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere