PowerPoint-mus med blå tænder

Logitech har begået en trådløs optisk mus med Bluetooth. Vi har testet Cordless Presenter, og den er et rigtig godt stykke værktøj. Musen, der også kan fungere som pegepind, er specielt beregnet til alle PowerPoint-hajer, som vil elske den.

Præsentationer uden angst

Vi kender alle situationen. Mand med slips viser 72 tekstfyldte PowerPoint-slides via en bærbar pc. Og så kommer han et slide for langt. Stor panik og fægten med pc'en.

Med lidt held ender han tilbage på den første slide, og bruger vis-miniaturer-funktionen til at komme tilbage til den rette side, der er fyldt med 12-punkt tekst. Det vækker naturligvis tilskuerne, men det virker bare ikke checket.

Og PowerPoint foregår altid i lidt halvdunkle lokaler, så manden bag præsentationen kæmper for at ramme de rigtige knapper på pc'en. Specielt page-up- og page-down-knapperne har en tendens til at forsvinde i den søvnige dunkelhed.

Nogen hos Logitech må have set denne begivenhed lidt for ofte. Eller måske selv stået i situationen, mens al professionalismen dryppede ud af slipset.

Præsentationer uden angst
I alle tilfælde har Logitech lanceret et specielt præsentationsmus, der anvender Bluetooth til kommunikation mellem musen og computeren. Vi har haft den med i pc-tasken, og kan erklære Logitech Cordless Presenter for en succes.

Selv om prisen er lige under 2.000 kroner, er den så veldesignet og funktionel, at man har svært ved at se, hvordan man tidligere har kunnet undvære den, når projektoren spinder, og præsentationen begynder.

Bluetooth gjort simpelt

Logitech Cordless Presenter kan fungere på to måder: Som almindelig optisk, trådløs mus og som præsentationsenhed. I den sidste funktion er musens knapper forprogrammeret til slide-frem og slide-tilbage. Man starter PowerPoint, skyder musens lille vælger hen til præsentationsmodus. Ser lige at musens statuslampe lyser grønt, og derefter er resten et spørgsmål om stemmeføring.

Skal der demonstreres, flyttes musens vælger til muse-position, og man kan bruge alle plane flader (selv et slips) som museunderlag. Bagefter klikker man på PowerPoint og skifter musen til præsentations-tilstand og fortsætter præsentationen.

Det er teknologi på et plan, hvor selv den mest nervøse marketingchef kan være med.

Enheden er ergonomisk veldesignet, og enheden ser lækker og eksklusiv ud.

Hører man til dem, der slipper aggressioner ud ved at fægte med en laserpointer, som Luke Skywalker anvender et lyssværd, kan man være tryg ved Logitech Presenter. Der er nemlig også en laserpointer indbygget i musen.

Bluetooth gjort simpelt
Kommunikationen mellem musen og computeren klares via Bluetooth. Computer klares her via en kommunikations-enhed, der rummes i et USB-stik på størrelse med en tommelfingernegl. Nydeligt, men også genialt.

Der kræves nemlig ingen drivere i Windows XP. Kommunikationsenheden skal bare sættes i stikket, og musen tændes. Mere er der ikke at gøre.

Har man brug for mere avancerede musefunktioner, bør man installere den medfølgende software. Synd at Logitechs brugervejledning er noget selvmodsigende og ikke særlig klar.

Rækkevidden mellem mus og computer er opgivet til ti meter, hvilket ser ud til at holde i praksis. Og det er rigeligt til, at man kan spæne rundt selv på Bella Centers store scene. Med Logitech Presenter får man lyst til det!

Konklusionen må være, at Logitech Cordless Presenter er den absolut bedste mus til præsentationer. Den er nem i brug, nem at installere og godt designet. Brugervejledningen kunne dog godt være bedre.

Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere