Delstat forbyder salg af voldelige pc-spil til unge

Delstaten Louisiana i USA har vedtaget en lov, der gør det muligt at straffe forhandlere med bøde eller fængsel for at sælge computerspil til personer under 18 år.

Forhandlere af computerspil vil frem over kunne idømmes op til 11.800 kroner i bøde samt et års fængsel, hvis de sælger et voldeligt computerspil til personer under 18 år i den amerikanske delstat Louisiana. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Orkanen Katrina, korruption og fattigdom skulle ellers nok kunne give indbyggerne i Louisiana grunde nok til at afreagere med et computerspil, men nu skal man altså være over 18 år.

Sydstaten er ellers kendt for at have et afslappet forhold til skydevåben, men det gælder ikke de pixelerede af slagsen.

Til gengæld har spilbranchen tænkt sig at kæmpe med næb og kløer imod forbuddet, som ifølge branchen strider imod den amerikanske forfatnings beskyttelse af ytringsfriheden.

Brancheorganisationerne Electronic Software Association og Entertainment Merchants Association har således allerede seks gange tidligere fået erklæret tilsvarende love forfatningsstridige.

- Vi er sikre på, at denne lov vil blive dømt grundlovsstridig, ligesom tilsvarende love i andre delstater, siger formand Doug Lowenstein fra ESA til Reuters.

Spilbranchen mener således, at voldeligt indhold ikke skulle være undtaget fra ytringsfriheden, og det derfor vil være ulovligt for delstaten Louisiana at forbyde salg alene på grund af voldeligt indhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere