Tredobling af spyware-programmer

Spionprogrammer, der kan aflure følsomme informationer på brugernes pc'er, er i kraftig vækst ifølge sikkerhedsfirma, der melder om en tredobling.

Ondsindede spyware-programmer er den kategori af skadelige programmer, der er vokset mest det sidste år ifølge sikkerhedsfirmaet Aladdin Knowledge Systems.

Selskabet har således registreret en tredobling eller vækst på 213 procent inden for spyware.

Spyware er ifølge Aladdins definition ondsindede programmer, der opsamler information fra brugerens system eller kan give en hacker kontrol med pc'en.

- Det stigende antal spyware-programmer er en direkte afspejlning af de hurtigt voksende kriminelle organisationer, der benytter sig af it frem for fysisk tyveri, siger teknisk chef Shimon Gruper fra Aladdin ifølge en pressemeddelelse.

Ifølge selskabets undersøgelse er det samtidig såkaldte trojanske heste, der er den hurtigst voksende metode til spredning. Antallet af trojanske heste voksede ifølge Aladdin med 142 procent sidste år.

Trojanske heste er ondsindede programmer, der ikke kan sprede sig på egen hånd, men i stedet benytter sig af eksempelvis websteder til at installere softwaren ved hjælp af sikkerhedshuller eller ved at lade brugeren tro, at der er tale om et brugbart program.

Spionprogrammerne anvendes i forsøg på at opfange eksempelvis kreditkortoplysninger eller anden følsom information, der kan bruges af de kriminelle bagmænd.

Bagdøre på de inficerede systemer kan samtidig anvendes til at misbruge systemerne som web- eller spamservere til brug for eksempelvis phishing.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere