Penge i virus øger behov for sikkerhed

De lyssky forretninger, der følger i kølvandet på moderne ondsindede programmer, holder virusprogrammørerne til ilden og fremtvinger fortsat nye sikkerhedsbehov.

Så længe der kan tjenes penge på at udvikle og sprede ondsindede programmer, vil der være behov for at forbedre it-sikkerheden. Problemet med virus og andre ondsindede programmer vil med andre ord ikke forsvinde, så længe bagmændene kan holde deres forretning kørende.

- Den mest markante tendens, vi støder på, er skiftet over i retning af kommercielle ondsindede programmer, siger afdelingschef Adam Overton fra Microsofts Antimalware Team.

Udviklingen betyder også, at de ondsindede programmer har ændret karakter i løbet af bare det seneste års tid, hvor bagmændene satser mere på at skjule sig på de inficerede systemer, end på at inficere så mange systemer som muligt.

Det afspejler sig også virusstatistikkerne, hvor sikkerhedsfirmaerne finder en lavere andel af virus i de e-mails, der filteres.

Det betyder imidlertid ikke, at virus er på vej til at forsvinde. I stedet er angrebene mere målrettede og benytter ofte en flertrinsproces, der kombinerer e-mail, websteder og en stribe programmer til at inficere et system.

At programmerne målrettes kan blandt andet ses i antallet af nye varianter af bagdørsprogrammet Rbot, som Microsoft har fundet op mod 2.000 varianter af i løbet af en enkelt måned.

For virksomheder, hvor et virusangreb kan koste dyrt, er det afgørende at sikre mod, at de ondsindede programmer kan installeres på brugernes Windows-pc'er, der er det mest sårbare punkt i virksomhedens virusforsvar.

- Den eneste måde at sikre sig på er at begrænse afvikling af nye applikationer på desktop-pc'er, siger teknisk chef Mark Russinovich fra Winternals Software.

Han peger dog samtidig på, at øget fokus på sikkerhed betyder, at virusprogrammørerne i dag er tvunget til at arbejde inden for mere snævre rammer end tidligere.

- Førhen kunne de skrive hvilkensomhelst skodkode, og det ville kunne komme ind på folks pc'er. Det er blevet mere vanskeligt, siger Mark Russinovich.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere