Dansker idømt bøde for fildeling og piratkopiering

En dansk bruger af en fildelingstjeneste er som den første i en række af sager blevet dømt til at betale en bøde på 5.000 kroner og et erstatningskrav på 43.500 kroner for at piratkopiere og fildele 172 film.

Den første af en række sager mod danske fildelere er afgjort ved retten i Viborg, der pålagde fildeleren at betale et erstatningskrav på 43.500 kroner udover en bøde på 5.000 kroner.

Det oplyser Foreningen af Danske Videogramdistributører (FDV), der havde anlagt sagen. Fildeleren har anket dommen til landsretten.

172 film delt via DC++

FDV anklagede fildeleren for at krænke ophavsrettigheder ved for tre år siden at piratkopiere og dele 172 film via fildelingstjenesten DC++.

Sagen er en udløber af AntiPiratGruppens tidligere udsendte erstatningskrav mod 748 danske fildelere.

Ifølge FDV er der indgået forlig i 237 af sagerne.

De resterende 511 sager har ifølge Foreningen af Danske Videogramdistributører afventet dommen fra Viborg.

- Det er en vigtig dom. Den viser, at de danske domstole mener, at det er ulovligt at dele ophavsretsligt beskyttet materiale på nettet via fildelingstjenester, udtaler FDV's advokat Jakob Plesner i en pressemeddelelse.

Uenighed om afgørelsen

Advokat Jakob Plesner mener, at dommen bliver afgørende for, hvordan domstolene vil afgøre den række af tilsvarende sager, der er på vej.

Den opfattelse deles ikke af Claus Pedersen fra Piratgruppen, der er et fællesskab af fildelere i opposition til Antipiratgruppen.

Claus Pedersen tvivler på, at sagen fra Viborg vil danne præcedens for de øvrige sager.

Han mener, at det fortsat er uvist, om AntiPiratGruppens bevismateriale er tilstrækkeligt, og han glæder sig derfor over, at dommen er anket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere