Gratis netleksikon vil stoppe vandaler

Netleksikonet Wikipedia har besluttet at stramme sikkerheden, så nyoprettede eller anonyme brugere ikke længere kan ændre artikler, der er blevet udsat for hærværk.

Internet-encyclopædien Wikipedia, der på det seneste har måttet lægge ryg til en del kritik af dens troværdighed, strammer nu reglerne for ændring af artikler for at forhindre hærværk.

Det sker efter en række tilfælde, hvor folk af forskellige grunde har misbrugt Wikipedias åbenhed og har vandaliseret artikler om alt fra "kærlighed" til "George W. Bush".

Det, der udløser opstramningen, er en sag, hvor den tidligere rådgiver for den amerikanske præsidentkandidat Robert Kennedy af en spøgefugl blev fremstillet som medskyldig i attentaterne på Robert Kennedy og John F. Kennedy.

Det fik i første omgang Wikipedias administration til at ændre reglerne, så anonyme brugere ikke kan oprette nye artikler.

Nu bliver sikkerheden så strammet endnu en tand: Fremover kan nye eller anonyme brugere heller ikke rette i artikler, der bliver "spærret" af webstedets administratorer.

Det skal stoppe for det hærværk, der udføres mod visse artikler, hvor personer ændrer eller sletter indholdet.

Wikipedias troværdighed blev for nylig sat under lup af det videnskabelige tidsskrift Nature, som bad eksperter om at læse korrektur på artikler fra henholdsvis Wikipedia og Encyclopedia Britannica.

Eksperterne fandt fejl i begge værker med en lille overvægt hos Wikipedia, som dog ikke har holdt netleksikonet tilbage fra at skrive en artikel om Natures sammenligning.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:External_peer_review




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere