Canon taber SKI-aftale til Topnordic og Dell

Canon er blevet fravalgt på SKI's (Statens og Kommunernes Indkøbsservice) nye aftale om Printere, Kopi- og Multifunktionsmaskiner til det offentlige. Til gengæld er opkomlingen Dell med.

Forhandlerne Atea og Topnordic og producenterne Dell og Sharp er kommet til, mens veteranen Canon er røget ud af SKI's (Statens og Kommunernes Indkøbsservice) nye aftale om indkøb af printere, kopi- og multifunktionsmaskiner til det offentlige.

- Det er dybt beklageligt, at vi ikke er med på aftalen, da næsten 40 procent af alle statsinstitutioner foretrækker Canon, siger Canons salgsdirektør Niels Ravn, med henvisning til Canons egne tal for salget.

Han forventer, at Canons omsætning inden for staten vil falde med omkring 20 procent på grund af det mistede salg på SKI's indkøbsaftale.

De otte leverandører

De otte leverandører, der er valgt til den kommende rammekontrakt om printere, kopi- og multifunktionsmaskiner, er:

Atea Danmark, Dell, Ikon Office Solutions, Konica Minolta Business Solutions Denmark, NRG Scandinavia, Sharp Electronics Danmark, Topnordic og Xerox. I alt 15 tilbudsgivere bød ind.

SKI venter at købe ind for 1,1 milliard kroner på aftalen, der løber i to år fra årsskiftet.

Det offentlige kan på aftalen købe produkter fra Dell, Hewlett-Packard, Konica Minolta, Kyocera Mita, Lexmark, OKI, Ricoh, Sharp, Toshiba og Xerox.

Skærpede krav

Ifølge SKI-direktør Søren Jacobsen har den statslige og kommunale indkøbsorganisation skærpet kravene til sine leverandører på områderne levering, service og leasing. Om baggrunden for udvælgelsen fortæller SKI's chefkonsulent Claus Krüger:

- Grundlæggende vælger vi de leverandører, der afgiver det samlet set mest fordelagtige økonomiske tilbud. Det kriterie flækker vi så i fire delkriterier: Pris og rabat inklusiv garanti, der vægtes med en faktor seks, tekniske forhold, der vægtes med faktor tre, miljøforhold, der også vægtes med faktor tre og endelig sortiment, der vægtes med faktor to.

Ifølge udbudsbekendtgørelsen kunne SKI vælge mellem syv og 10 leverandører til aftalen.

- Vi valgte otte, fordi gabet mellem nummer otte og ni var det største, så der besluttede vi at trække stregen, siger Claus Krüger.

Antallet af produkter er højere på den nye aftale, end på den, der udløber til nytår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere