Pris til møbelkæde uden varer på hylderne

Når man køber en sofa i Bolia, laves den specifikt til slutkunden. Det har givet Bolia minimale omkostninger til lager og logistik, og selskabet høster nu en pris for SCM-systemet bag modellen.

Møbelkæden Bolia har vundet årets Supply Chain Pris, som uddeles af Post Danmark.

I sin begrundelse for valget fremhæver Post Danmark, at Bolia har formået at skære alle former for mellemled og lageromkostninger væk fra forretningen. Det betyder, at hvert møbel først fremstilles på fabrikken, når det er solgt i butikken.

Samtidig har producenten viden om, at eksempelvis en stol og en sofa skal gå til samme kunde, og kan eksempelvis sørge for, at de bliver lavet af samme rulle stof.

Det gøres muligt via SCM-systemet eLog, som er udviklet af det lille århusianske .NET-baserede firma Vertica.

- Bolia havde brug for en centraliseret løsning, som kunne bruges af alle partnere uanset teknisk niveau og gøre det muligt at følge produktet meget tæt, siger Erik Hougaard fra Vertica.

Vertica udviklede derfor et logistiksystem, der håndterer alle data i styringen af lager og logistik. Bolias partnere, eksempelvis et vognmandsfirma, behøver kun investere i en trådløs scanner, en webopkobling og en printer, for at kunne benytte eLog.

Vertica med fire mand fik Bolia fra kunde fra starten i 2001 og udviklede først selskabets .NET-baserede e-handelsplatform.

ELog blev udviklet specifikt til Bolia og er nu implementeret hos to andre kunder, den ene er møbelimportøren Interstil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere