Grokster drejer nøglen om for sin fildelingstjeneste.
Desuden indkasserer selskabet en svidende kindhest i form af en kontant erstatning på 320 millioner kroner, som selskabet betaler til rettighedshaverne til det musik og de film, som indtil nu har været tilgængelige i piratversioner på tjenesten.
Beslutningen om at lukke Grokster kommer efter et forlig med musikselskaberne, efter Grokster for nylig tabte en sag i den amerikanske Højesteret.
Med forliget slipper Grokster - der er registreret som selskab på de vestindiske øer - for at blive udraderet fra verdenskortet, selv om selskabet hiver stikket ud på al sin fildelingssoftware.
Selskabets ledelse pusler da også med ideen om at lancere en betalingstjeneste inden årets udgang.
Dermed lægger selskabet sig i kølvandet på den første rigtigt store fildelingstjeneste Napster, der gik ned med bål og brand, men siden genopstod som betalingstjeneste.
Et nyt moderselskab, Mashboxx, har endda allerede indgået licensaftale med Sony BMG.
På Groksters hjemmeside fremgår det nu, at fildeling er forbudt, og at tjenesten håber at genopstå inden længe.
Vejen mod Groksters lukning som fildelingstjeneste begyndte for alvor i sommer, da den amerikanske Højesteret fastslog, at underholdningsindustrien kan sagsøge teknologiselskaber, der opfordrer folk til at stjæle musik og film via internettet.
Det åbnede for en vifte af sagsanlæg, som Grokster ikke har råd til, hedder det.
Den amerikanske musikindustri, RIAA, betegner forliget som "afslutningen på et skingert kapitel for musikindustrien, teknologibranchen og musikkunder overalt".