Motorola ansætter 50 danske Tetra-folk

Teleselskabet Motorola har ansat 50 nye udviklere til selskabets danske Tetra-center, der er blandt de førende i verden for udviklingen af den mobile standard Tetra til kommunikation i beredskabet.

Motorolas danske udviklingscenter har i år oprustet med 50 nye udviklere, der skal sørge for at holde Motorola i front inden for Tetra, en international standard for sikker, mobil kommunikation i beredskabet.

Det oplyser Motorola i en pressemeddelelse.

Med nyansættelserne beskæftiger Motorolas Tetra-udviklingsafdeling i alt 350 medarbejdere, hvoraf de 200 sidder i Danmark.

Motorola investerer årligt et trecifret millionbeløb i sit danske selskab.

Tetra er en mobilteknologi beregnet til politi, brandvæsen og beredskabsstyrelser, fordi den indeholder muligheder for prioritering af opkald og gruppekald.

Standarden er på vej i både en anden og tredje udgave, hvor større båndbredde skal gøre det muligt at sende direkte video til de enkelte radioer.

Dansk Tetra-paradoks

Selvom Danmark med Motorolas udviklingscenter er helt i front på verdensplan, er det paradoksalt nok samtidig et af de lande, der har været langsomst til at indføre Tetra i beredskabet.

De danske politikere forventes først til foråret 2006 at tage en beslutning om, hvorvidt der overhovedet skal investeres i Tetra.

Motorola har en af to danske landsdækkende licenser til det frekvensbånd, Tetra kører på. Den anden ligger hos sønderjyske Tetrastar, ejet af Damm-koncernen.

Motorolas danske Tetra-udviklingscenter ledes af Jens Kristiansen, der har arbejdet for Motorola i 25 år og er helt i front inden for udviklingen af Tetra-teknologien på verdensplan.

Det samme er danske Jeppe Jepsen, der ligeledes er ansat af Motorola og sidder med i den internationale Tetra-organisation.

Den danske Motorola-afdeling af Tetra Worldwide Systems Development (TWSD) er ansvarlig for den softwarearkitektur, der styrer kommunikation og overførsel af data mellem radioenheder og antennestationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere