Torsdagens aviser om it

Fyring af Telmore-stifter giver skatterabat. Dansk it til kinesisk dæmning. Nyt it-system skal sikre aviser til tiden. Netsider har stor annoncevækst. Danskerne frygter nethandel.

Fyring af Telmore-stifter giver skatterabat

TDC's fyring af Telmore-stifter Frank Rasmussen kan i sidste ende vise sig at være en fordel i forhold til et eventuelt salg af Easymobile og tyske Talkline. TDC kan prissætte Talkline billigt og Easymobile dyrt for at spare i skat uden at skulle forgylde Frank Rasmussen og hans medinvestorer. (Børsen)

Dansk it til kinesisk dæmning

DHI, Institut for Vand og Miljø, i Hørsholm skal til den store dæmning på Yangtze-floden i Kina levere teknologi, der kan forudsige vandindstrømningen. Det sker ved at indsamle data for vandstanden og hvor meget vand, der falder. Når dæmningen står færdig i 2009, skal den levere 10 procent af Kinas el-forbrug. (Børsen)

Nyt it-system skal sikre aviser til tiden

It-systemet Paperboy skal sikre, at 3.000 bude leverer aviser til tiden for Dansk Avis Distribution, der er ejet af Jydske Vestkysten og distribuerer aviser til knap 581.000 husstande i Jylland. Alle bude er udstyret med en mobiltelefon, der automatisk kontrollerer, om buddet eller vognmanden er i gang med ruten og hvornår arbejdet er udført. (Børsen)

Netsider har stor annoncevækst

Annoncesalget på nettet vokser, og TV 2 kommer i år til at sælge for "et mindre tocifret millionbeløb", mens Jyllands-Posten kommer til at sælge for omkring 15 millioner kroner. Hos hele JP/Politikens Hus var der overskud i 2004, og annonceringen er i år fordoblet. Den største omsætning ligger på ekstrabladet.dk. Ifølge mediehuset Carat vil det samlede annoncesalg på netmedier i 2005 blive omkring 800 millioner kroner. (Jyllands-Posten)

Danskerne frygter nethandel

Fire ud af ti danskere er utrygge ved at betale med dankort på nettet. Frygten er dog ubegrundet, viser en undersøgelse, som FDIH (Foreningen for Dansk Internet Handel) og E-handelsfonden har lavet. Ifølge undersøgelsen er det kun én ud af fire danskere, der handler på nettet. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere