Internetcasinoer og bookmakere, som kontaktes af pengeafpressere med trusler om at lamme deres netværk og dermed deres forretning, vælger oftere at betale frem for at kæmpe imod afpresserne.
Internetgangsterne truer med at bruge netværk af pc'er til at lamme firmaernes servere ved at bombardere dem med trafik.
- De kriminelle sætter prisen lige under det, som det vil koste at undgå et angreb. Det er altså billigere at betale, selvom det opmuntrer de kriminelle, siger sikkerhedskonsulent Martin Overton fra IBM til SC Magazine.
Det betyder, at firmaerne oftere vælger at betale frem for at tage kampen op.
Ifølge analysefirmaet Forrester har op mod en tredjedel af alle virksomheder oplevet en eller anden form for forsøg på at lamme internetforbindelsen eller servere ved et DDoS-angreb.
40 procent af disse virksomheder har oplevet tab tæt på 600.000 kroner i forbindelse med netværksangreb, skriver SC Magazine.
Ved at sætte kravet lavere end omkostningerne forbundet med at bekæmpe angrebet, forventer gangsterne at få virksomhederne til at betale, og det virker, lyder det fra Martin Overton.
- Firmaerne vælger som oftest at betale, siger han til SC Magazine.
Opgørelser fra blandt andet IBM indikerer, at antallet af såkaldte botnets er stigende. Det sker samtidig med, at computervirus gennem de seneste par år er blevet mere rettet mod netop at inficere et antal pc'er til brug for disse botnets.
Virksomheder opfordres til at kontakte myndighederne for hjælp til at opspore bagmændene bag forsøg på pengeafpresning.