DHS til kamp mod PBS-gebyrer på nettet

Organisationen Dansk Handel og Service mener, at netbutikker betaler for høje gebyrer til PBS, når kunderne betaler i netbutikker. PBS mener, at gebyrerne afspejler omkostningerne.

Butikker på nettet betaler højere gebyrer for dankort-transaktioner til betalingsformidleren PBS end fysiske forretninger.

Det skaber utilfredshed i organisationen Dansk Handel og Service, der vil sætte fokus på at få forholdet ændret, oplyser konsulent Lars Quistgaard Bay.

DHS er ifølge Lars Quistgaard Bay utilfreds med, at PBS kræver et gebyr af forretningerne på 1,95 kroner per transaktion og endvidere forlanger en afgift på 0,1 procent af transaktionernes værdi.

De tilsvarende afgifter for fysiske forretninger er nemlig langt lavere for betaling med eksempelvis Dankort via PBS.

Ifølge direktør for betalingskort hos PBS, Nils Hilbard, er forklaringen på de høje afgifter på netbetalinger, at netbutikker betaler de reelle omkostninger ved transaktionerne, mens fysiske butikker slipper billigere.

- Det er lovreguleret, hvor meget man har lov til at opkræve for Dankort-transaktioner ved fysisk handel. Den regulering gælder ikke handel på nettet, siger Nils Hilbard.

Reguleringen har sat loft over, hvor stor en afgift der kan kræves for transaktioner i fysiske butikker, efter debatten tidligere på året om den først indførte og siden droppede afgift på 50 øre på køb med Dankort.

Men reguleringen gælder ifølge PBS-direktøren ikke for transaktioner på nettet.

- Ved internethandel betaler forretningerne en pris, der afspejler omkostningerne og den værdi, det har for forretningerne, at de på en nem og sikker måde kan gennemføre netbetalinger, siger Nils Hilbard.

I øjeblikket har PBS ingen planer om at ændre på gebyrer og afgifter, men Nils Hilbard afviser ikke, at det kan komme på tale.

- Vi har en dominerende stilling på markedet for betalingsformidling på nettet, og det gør, at vi er under kontrol af Konkurrencestyrelsen, der i øjeblikket kigger på, om vores prissætning er rimelig. Vi afventer i øjeblikket om de mener, der er behov for en regulering, siger Nils Hilbard.

PBS er ejet af en række danske pengeinstitutter samt Danmarks Nationalbank og fik sidste år et overskud på 177 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere