600-kroners bærbar klar til november

Forskningsuniversitet MIT Media Lab vil præsentere en bærbar pc til omkring 600 kroner i november. Pc'en kan lades op ved hjælp af håndsving og skal produceres i op mod 15 millioner enheder næste år.

Medstifteren af forskningsuniversitet MIT Media Lab, Nicholas Negroponte, forventer til november at kunne præsentere en prototype af en bærbar pc til lidt over 600 kroner - 100 dollars - beregnet til ulande.

De bærbare pc'er kan formentlig sættes i masseproduktion i 2006.

Håbet er at fremme udviklingen i den tredje verden ved at udstyre børn med deres egen bærbare pc, hvilket kan forbedre niveauet af undervisning og få børnene til selv at lære uden for skolen.

Prototypen på den billige bærbare bliver en pc med en 500 MHz processor og en let udgave af styresystemet Linux.

Den får en skærm, der kan skifte mellem farve og sort-hvid ved et tryk på en knap. Med sort-hvid kan skærmen læses i sollys med en opløsning, der er fire gange højere.

Den bærbare pc kan enten lades op ved hjælp af en traditionel AC-adapter eller ved hjælp af et håndsving, der er indbygget i computeren.

Håndsvinget giver 10 minutters brug for hvert minut, et barn drejer det rundt.

Hver eneste computer vil fungere som en såkaldt node i peer-to-peer-netværk, så alle maskinerne i et netværk kan få adgang til nettet, hvis blot en enkelt computer har en fast forbindelse.

Ifølge Nicholas Negroponte vil forskningsuniversitet i første omgang fokusere på Brasilien, Kina, Egypten, Sydafrika og Thailand.

Hver eneste regering skal betale forud for en million bærbare for at sikre økonomien og muligheden for at opnå stordriftsfordele i produktionen af maskinen.

Nicholas Negroponte håber at have mellem 5 og 15 millioner bærbare klar ved udgangen af 2006.

Ved udgangen af 2007 skal produktionen op på mellem 100 og 150 millioner, tre gange flere end antallet af kommercielle bærbare pc'er.

MIT Media Lab samarbejder om den specielle bærbare pc med blandt andet AMD, Google, News Corp. og Red Hat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere