Lego byder hackere velkommen

Klods-fabrikanten Legos ledere jublede, da de for nylig opdagede, at voksne Lego-fans havde hacket et af koncernens udviklingsværktøjer til digitale designere. Lederne håber, at internet-miljøet kan forbedre produktet og vil gerne forbedre forholdet til engagerede kunder.

Hvor koldsved og harme er den normale reaktion, når man opdager at ens programmer er blevet hacket, spiller klaveret noget anderledes i Legoland.

Da Lego-folk opdagede, at voksne fans af legoklodsen havde hacket et af virksomhedens nye udviklingsværktøjer til digitalt design, jublede de.

Det skriver Cnet.

Jublen skal tilskrives den omstændighed, at internetsamfundets kollektiv-tanke kan hjælpe Lego med udvikle deres produkter, alt imens forholdet til de dedikerede Lego-kunder forbedres.

Lego-fans'ene er nemlig ikke ude på at ødelægge eller stjæle. De prøver bare at forbedre produkterne på måder, som Legos egne designere måske ikke har tænkt på

En analytiker mener, at Legos velvilje overfor den uautoriserede brug af deres værktøjer er mere end usædvanlig

? Jeg kan ikke komme i tanker om fortilfælde inden for legetøjsområdet, hvor man siger: "Gør hvad du vil." Men hvis det ikke skader den intellektuelle ejendomsret, og brugerne ikke ændrer varemærket eller den grundlæggende kildekode, så anser Lego det for uskadeligt, siger Anita Frazier, legetøjsanalytiker, til Cnet.

I sidste måned lancerede Lego sin Lego Factory, hvor brugerne kan uploade deres egen figur.

Når det er sket, sender Lego præcis de kloder, der skal bruges til figuren. Det er også muligt at købe specialfremstillede klodser til andre folks figurer

Lego Factory har et 3D-program, der frit kan hentes, Lego Digital Designer, der består af forskellige paletter af klodser, som byggerne selv kan konstruere deres figurer i.

Paletternes klodsudvalg levede ikke helt op til de kræsne brugeres krav, så de fandt en måde at sammensætte deres egne paletter på, samle det hele i en database, og på den måde spare penge i klods-indkøb.

De voksne lego-legebørn var lidt betænkelige i starten. De frygtede klods-kæmpens reaktion, da den ikke just er kendt for et mildt syn på folk, der piller ved deres produkter ud over det tilsigtede.

Men Lego er glade og er ikke kommet efter dem.

- Jeg har ikke hørt noget fra dem (Lego, red.). Jeg tror, de sætter kikkerten for det blinde øje, siden jeg ikke har hørt noget negativt fra dem, siger Dan Malec, softwareingeniør og lego-fan fra Massachusetts, USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere