Danskere på tysk togt med Google-veteran

Det danske it-firma Addvisors, der har fokus på søgemaskineoptimering og betalte søgninger, søger nu selv til Tyskland. Her skal Jens Brikmann Olesen, der har arbejdet for Google i knap tre år, skabe vækst i et nyt salgskontor.

It-firmaet Addvisors søger nu uden for landets grænser til Tyskland for at skabe yderligere vækst i forretningen for søgemaskineoptimering og rådgivning om betalte søgninger.

Addvisors har eksisteret i sin nuværende form siden 2004 og taget sin del af et marked, der er i eksplosiv vækst og har været med til at give firmaer som Google en milliardindtjening.

Det første regnskabsår gav ifølge Niels Klintø, en af firmaets to ejere, en omsætning på over 10 millioner kroner og et driftsoverskud.

- Vi ville først have kunder og gøre det godt i Danmark og så begynde at se os udad. Jeg tror ikke, Tyskland er det sidste land på listen. Ideen er, at vi har kompetencer herhjemme, der gør at vi kan supportere flere lande, fortæller Niels Klintø.

Til at stå i spidsen for det nye tyske kontor har Addvisors allieret sig med Jens Brikmann Olesen, der har arbejdet for relativt unge Google siden begyndelsen af 2003.

Han kom til Google fra det danske handelskontor i San Jose og har siden været med til at starte det europæiske hovedkvarter op i Dublin og senest det danske salgskontor i København.

- Eksternt er Google et sted, der er meget i medierne, og der er meget røre om den udvikling, firmaet er inde i, men jeg synes, at det her er lige så spændende, siger han.

Jens Brikmann Olsen kommer til at eje en del af det firma, som Addvisors åbner i Tyskland.

Målet er at skaffe tyske kunder, som Addvisors kan hjælpe med at få en bedre fremtræden i søgemaskiner som Google, Yahoo og MSN. Det sker enten ved at optimere selskabernes egne hjemmesider eller ved at købe annoncepladser gennem programmer som Adwords og Overture.

For Jens Brikmann Olsen var det den internationale udfordring, der fik ham til at forlade Google, hvor han stoppede i sidste uge, selvom selskabet er inde i en rivende udvikling.

- Jeg synes også, at Addvisors er inde i en lige så interessant udvikling. Jeg er selv meget interesseret i eksport og har en uddannelse i international markedsføring, og det er også det, der trækker i mig, fortæller han.

Addvisors har foruden Jens Brikmann Olesen 14 ansatte og er ejet af de to stiftere, Niels Klintø og Kim Frederiksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere