Netsvindlere stjæler orkan-nødhjælp

Både myndigheder og sikkerhedseksperter advarer mod fup-hjemmesider, der forsøger at lukrere på nødhjælp til orkanramte New Orleans. FBI undersøger mindst et dusin forskellige sider. Samtidig advares mod identitets-tyveri og fup-mails.

Endnu en gang frygtes netsvindlere at være blandt de første til at få udbytte af den velvilje og nødhjælp, der strømmer til blandt andet New Orleans, efter orkanen Katrina har hærget byen.

Det skriver Wall Street Journal.

Tusinder af domænenavne med ordene "hurricane" og "Katrina" er dukket op i løbet af kort tid, og både myndigheder og sikkerhedseksperter advarer mod fupsider, der forsøger at lokke penge ud af folk.

FBI undersøger mindst et dusin sider og forventer at øge antallet i de kommende dage. Det er dog for tidligt at sige, hvor meget der i givet fald er blevet svindlet for.

- Nogle folk udnytter tragedien ved at bygge falske hjemmesider i forsøget på at lave hurtige penge, siger topchefen fra et hosting-selskab i Dallas til Wall Street Journal.

Allerede i fredags lagde Floridas statsadvokat sag an mod en 51-årig amerikaner, der beskyldes for at stå bag fire fupsider med navne som katrinahelp.com og katrinadonations.com.

Pengene skulle ifølge beskyldningerne ikke nå meget længere end bagmandens Paypal-konto.

Samtidig med de falske websider advarer myndighederne ifølge Wall Street Journal om potentielt omfattende identitets-tyveri, fordi mange evakuerede har efterladt kørekort, kreditkort og andre personlige dokumenter.

De amerikanske konkurrencemyndigheder har endnu ikke modtaget klager, men advarer alligevel de evakuerede om, at de skal tjekke kontoudtog, når de er sikkert hjemme igen.

Herudover er der også udsendt millioner af e-mails, som lukrerer på katastrofen. I en e-mails bedes modtageren om at klikke sig videre til en side, der indeholder software, som kan installere virusser.

Andre e-mails nøjes blot med at bede modtagerne om at indsætte penge på en Paypal-konto.

Der findes dog også et hav af legitime måder at donere penge via nettet. Amerikansk Røde Kors modtager halvdelen af dets donationer via nettet.

Non-profit-organisationen Better Business Bureau Wise Business Alliance har på siden Give.org samlet en liste over steder, hvor man trygt kan lægge sine penge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere