Usikre trådløse netværk i Århus
Cirka hver tredje trådløse netværk i Århus er ikke beskyttet af kode eller kryptering, viser er mini-undersøgelse foretaget af Center for it-sikkerhed på Århus Universitet i samarbejde med Jyllands-Posten. På tre kvarters køretur lykkedes det at finde 900 trådløse netværk, hvoraf 264 stod åbne. Rigspolitiet forstår ikke, at folk glemmer beskyttelsen, da de åbne netværk kan misbruges til kriminalitet. (Jyllands-Posten)
Computerborde får dumpekarakterer
Hovedparten af computerbordene dumper i en større test, der viser at bordene generelt har alt for små udtræksskuffer til mus og tastatur og i visse tilfælde hylder, som giver blå mærker på benene. Ifølge Danmarks Statistik har 84 procent af danske hjem en computer. (Jyllands-Posten)
Problemer med Telia-dækning
Op mod 10.000 af Telias 1,1 million kunder kan have problemer med mobildækningen, efter selskabet er gået i gang med at ændre sit sendenet oven på købet af Orange sidste år. Det sker, selvom Telia for tiden kører en storstilet kampagne for, at selskabet dækker hele Danmark. Ifølge Telia er dækningen 97 procent. (Jyllands-Posten)
TDC Forlag på vej mod salg for 4,5 mia.
TDC Forlag, som TDC satte til salg i juni, kan om kort tid være solgt til udlandet for minimum 4,5 milliarder kroner. Den norske-amerikanske mediekoncern Findexa og Yellow Brick Road er på forhånd favoritter. (Jyllands-Posten)
Elselskaber truer TDC-salg
Flere analytikere vurderer, at milliardsalget af TDC er kommet i fare, efter Konkurrencestyrelsen har givet elselskaberne grønt lys til at investere næsten 10 milliarder kroner i fibernet. Selv har TDC reageret stærkt på rapporten fra Konkurrencestyrelsen. Direktør Kim Frimer fra TDC Totalløsninger advarer om, at Danmarks position som førende it-nation kan være truet, fordi priserne rasler ned. (Berlingske Tidende)
Undren over forskelsbehandling af elselskaber
Folketingsmedlem Jeppe Kofoed (S) undrer sig over, at Nesa, der er ejet af statsejede Dong, må investere i bredbåndsaktiviteter, mens det ikke er tilladt for kommunaltejede elselskaber. Finansminister Thor Pedersen (V) begrunder forskellen med, at Nesa og Dong drives på forretningsmæssige vilkår. (Børsen)
Svenskere vil sælge bygge-it i Danmark
Den børsnoterede, svenske it-konsulentvirksomhed Mandator går nu over sundet med et projektstyringsværktøj til bygge- og anlægsbranchen. Forud for lanceringen af produktet Cenit har Mandator foretaget en undersøgelse blandt landets 160 største bygge- og entrepenørfirmaer, der udviser stor interesse. (Børsen)
Front-data tjener på stigende it-outsourcing
Århus-firmaet Front-data Danmark har øget antallet af brugere på sin hostingplatform i et strategisk samarbejde med softwarevirksomhederne Trapeze, Unik Systems Design og søsterselskabet DSI Data. Bruttofortjenesten i Front-data steg i regnskabsåret 2004/05 med 47 procent til 17,2 millioner kroner. (Erhvervsbladet)