Fynboer vil læse din hjemmeside højt

Det fynske it-selskab Mikro Værkstedet er nu klar med yderligere et tale-produkt efter sidste år at have købt den danske talesyntese Speech-Ware af TDC. Firmaet vil tjene på at lade talerobotten Carsten læse hjemmesider højt.

Højtoplæsning på danske hjemmesider skal fremover gøre den officielle danske talesyntese Carsten til en god forretning for det fynske it-selskab Mikro Værkstedet.

Firmaet med 45 ansatte overtog talesyntesen, da selskabet Dansk Taleteknologi - også kaldet Speech-Ware - blev købt af TDC og udviklingsparken Novi i Aalborg i sommeren 2004.

Speech-Ware blev dannet af det konsortium, der i 1998 vandt Forskningsministeriets udbud om at udvikle et system, der omformer dansk tekst til syntetisk tale og samtidig fik en bevilling på 11 millioner kroner.

Konsortiet kunne dog ikke få en forretning ud af det, men det er man nu i fuld gang med hos Mikro Værkstedet, der udvikler it til uddannelsessektoren.

Selskabet har solgt talesyntesen, som har fået navnet Carsten, til enkelte uddannelsessteder. Falck har købt den til at læse meddelelser højt på redningsstationer og Bornholmstrafikken til at fortælle om forsinkelser.

Fremover kan danske hjemmeside-ejere så få deres tekster læst højt, uden at brugeren skal installere et program.

- Hvis man i forvejen har problemer med at læse, kan det være en udfordring at hente en klient ned fra nettet. Vi lægger op til, at man giver mulighed for oplæsning af siden med en knap, man trykker på, fortæller projektleder Henrik Lindholm.

Funktionen Danlæs bliver allerede taget i brug af Trafikministeriet om få uger, mens Statstidende og Århus Amt tager den i brug i oktober måned.

Mikro Værkstedet har opsat en central taleserver hos driftsfirmaet Inforce, som står for at skabe og sende en MP3-fil til brugerne.

- Vi har lavet en pakke med en betydelig mængde trafik, som vil gøre, at mange vil være dækket ind. Den koster 5.000 kroner i opstart, knap 20.000 kroner om året og svarer til en kvart million siders oplæsning, siger Henrik Lindholm.

Talesyntesen Carsten er under stadig udvikling hos Mikro Værkstedet, der har overtaget nogle af de ansatte fra firmaet Speech Ware.

- Carsten læser alt på dansk. Han kender ingen ord, men kigger på hvordan bogstaverne er sat sammen og danner ordene. Det er et produkt, vi arbejder aktivt på at udvikle, fortæller Henrik Lindholm.

Et konsortium med Specialskolen for Voksne i Hjørring og Aalborg Universitet står i forvejen bag projektet Adgang for alle, som også læser hjemmesider op. Det kræver dog, at man installerer et program på sin pc.

Relevante links

Eksempel på Carstens oplæsning

Adgang for alle




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere