TDC afviser, at selskabet med prismodellen LRAIC bliver overkompenseret for at give konkurrenterne adgang til det rå kobber i Danmark.
Det er en rapport fra IT- og Telestyrelsen, der på ny har fået TDC's konkurrenter ud af busken med beskyldninger om, at det tidligere telemonopol får alt for mange penge for at udleje sin infrastruktur.
Hos TDC mener vicedirektør Jens Hauge derimod, at rapporten dokumenterer lave priser i Danmark.
- Hvordan kan man i rapporten påstå, at prisen på rå kobber herhjemme er for høj, når rapporten samtidig selv dokumenterer, at Danmark har EU's næstlaveste priser? TDC's priser er langt lavere end for eksempel Telias priser i Sverige, siger han i en skriftlig udtalelse.
Jens Hauge understreger samtidig, at prismodellen LRAIC er politisk vedtaget og fastsat af IT- og Telestyrelsen.
Ideen med LRAIC er at øge udgifterne til at leje sig ind på TDC's net, så konkurrenterne i stedet vil vælge at opbygge deres egen infrastruktur.
TDC forsvarer sig derfor med, at prissænkninger bare vil give konkurrenterne endnu mindre anledning til at skabe en konkurrerende infrastruktur.
- Hvis rapportens konklusioner føres ud i livet, så er det endegyldigt slut med den politiske vision om at skabe det bedste og billigste telemarked i Europa med flere konkurrerende telenet, udtaler Jens Hauge.
Hos IT- og Telestyrelsen ser man ikke rapporten som et tegn på, at TDC bliver overbetalt for det rå kobber, men som en anledning til at undersøge det.
Telestyrelsen har i forvejen valgt at droppe den planlagte forhøjelse af priserne i år, som LRAIC ellers havde lagt op til.